Eläviä kuolleita ja lehmänkauppoja

Ainakin kokeneemmat lukijat muistavat elokuvan Frankensteinin hirviöstä, ja kuinka siinä hullu tiedemies hihkui hirviön herättäessään "its a live, its a live!" ”eli se on elossa, se on elossa!”.

 

Tämä minulle tuli ensimmäisenä mieleen kun katsoin Juha Sipilän vakuutteluita A-studiosta 04.06.2018 SOTE:n elossa olemisesta. Suoraan sanottuna vakuuttelut eivät paljoa herätä uskottavuutta enää tässä vaiheessa. Kuolleena syntyneestä pienen piirin SOTE-lehmänkaupasta ei tunnu olevan enää edes jauhelihaksi! Näin suurta uudistusta ei läntisen Euroopan kustannustehokkain terveydenhuolto tarvitse!

Kyseessä on lehmänkauppa, jossa kokoomus saisi ohjattua valtion verotuloja kaveriensa (rahoittajiensa) veroparatiiseihin, ja keskusta saisi muinaishistoriallisiin maakuntarajoihin perustuvaa maakuntahallintoa. Paitsi että eivät lehmät keskustaa enää oikeasti kiinnosta, vaan €urot, jotka tänä päivänä määräävät politiikan suunnan!

Nyt kun SOTE on astunut hallituspuolueiden vakuutteluista huolimatta kerta toisensa jälkeen vuoroin miinaan tai naulaan vaikka ulkopuoliset asiantuntijat ovat siitä toistuvasti varoitelleet, niin alkavat ulkopuolisten tahojen analyysit SOTE:sta näyttää hallituspuolueiden analyysejä uskottavammilta.

Viimeaikaisissa ulkopuolisten tahojen lausunnoissa puhutaan jo ministerivastuumenettelyn käynnistämisestä, koska SOTE-pilotteja on perustettu vuoden 2018 alusta, vaikka perustuslakivaliokunta kielsi sen jo 2017. HUS puolestaan arvioi valinnanvapauden siirtyvän vuosilla eteenpäin. Oikeustieteen professorit puolestaan toteavat, että EU-komissiolta pitäisi kysyä onko oikeistohallituksen suunnittelema valinnanvapaus valtiontukisäännösten mukainen, sillä muuten olemme säätämässä lainsäädäntöä joka voisi myöhemmin osoittautua EU-säännösten vastaiseksi.

Vajaa vuosi seuraaviin eduskuntavaaleihin on pitkä aika. Pitkä aika se on varsinkin hiljaiseksi ”kehotetuille” keskustan poliitikoille, aina kuntatasolta eduskuntaan saakka. Koko tämän väliajan ennen seuraavia eduskuntavaaleja istuvat hallituspuolueet ovat pakotettuja antamaan aina vain enemmän sähköä kerta toisensa jälkeen elävälle kuolleelle nimeltä SOTE. Tämä näkyy lisääntyvänä hyväuskoisena tohinana SOTE:n ympärillä, joka ei johda mihinkään, mutta johon käytetään sitäkin enemmän aikaa ja vaivaa. Kutsun tätä tulevaa tohinaa leikkimiseksi. Hallitussedät ja -tädit tykkäävät leikkiä, koska SOTE:n kaatumiseen voisi kaatua koko hallitus. Hallitus on rampauttanut SOTE:lla itsensä lisäksi pahemman kerran koko Suomen päätöksentekojärjestelmän ja sen uskottavuuden. Nyt kannattaisi ottaa aikalisä ja keskittyä koko Suomea oikeasti kehittäviin hankkeisiin, sekä lakien säätämiseen yhdessä opposition kanssa.

Sähköstä sätkivä SOTE-lehmä voi näyttää ulospäin elävältä, mutta minua ette huijaa.

Vaikka te siellä hallituksessa ette meitä oppositiossa kuuntele, niin säästäkää edes Suomen kansa tältä SOTE-hirviöltä…

 

 

 

Kuva wikipediasta: By Universal Studios (Dr. Macro) [Public domain], via Wikimedia Commons

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu