Petri Partanen esitetty SDP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi Vaasan vaalipiiriin

Kokkolan suurin SDP:n paikallisjärjestö, Kokkolan työväenyhdistys ry., on esittänyt Petri Partasen ehdokkaakseen vuoden 2019, ja myös mahdollisesti sitä aikaisempiin eduskuntavaaleihin. SDP:n Vaasan vaalipiirin ehdokkaat vahvistetaan myöhemmin syksyllä SDP:n piirihallituksessa. Petri Partanen toimii päätoimisena pääluottamusmiehenä Boliden Kokkola Oy:ssä, ja on toistaiseksi ainoa ehdolle asetettu SDP:n eduskuntavaaliehdokas Kokkolasta.

Petri Partanen katsoo, että istuva hallitus on tehnyt ehkä Länsi-Euroopan oikeistolaisinta politiikkaa, ja seuraavissa vaaleissa äänestetään siitä, haluaako kansa tämän linjan jatkumista. Työmarkkinarauhan rikkominen, palkansaajilta ja köyhiltä leikkaaminen sekä heikommassa asemassa olevien syyllistäminen laiskoiksi oman heikon itseluottamuksen pönkittämiseksi ovat leimanneet istuvan hallituksen politiikkaa.

– Tämmöinen sisäpolitiikka ei kerta kaikkiaan vain voi jatkua! On varmasti poliittisesti tehokasta leimata vuoroin opiskelijat, eläkeläiset, palkansaajat tai työttömät sellaisiksi, joiden ahneudesta ei pitäisi ottaa mallia ja osoittaa jotain mystistä toimintamallia milloin Ruotsista, Tanskasta, Saksasta tai milloin mistäkin. Tämä kaikki on vain sumutusta, jolla hälvennetään näköpiiristä se, että vuoroin leikataan näiltä kultakin ryhmältä itseltään.

– On olemassa vain yhdenvertaisia ihmisiä yhteisten ongelmien äärellä ja ne ongelmat voidaan ratkaista vain yhdessä, niin että kaikki ovat mukana päätösten tekemisessä. Silloin tämä yhteiskunta toimii yhtä hyvin, kuin se on aina ennenkin toiminut. Vain näin voimme lisätä jokaisen hyvinvointia ja toimeentuloa.

Petri Partanen katsoo myös, että istuva hallitus on ollut onnekas siinä suhteessa, että sen omat toimet eivät ole onnistuneet estämään Suomen viennin kasvusta aiheutunutta talouskasvua.

– Hallitus harjoittaa maailmantalouden nousukaudella palkansaajia kiristävää politiikkaa, ja yrittää ottaa siitä kunnian omalle tehdylle oikeistolaiselle politiikalleen. Kuvailen tätä uskomushoitojen tapaan ”uskomuspolitiikaksi”, sillä se ei ole juuri ollenkaan perustunut tutkittuun tietoon, varsinkaan SOTE:n osalta. En usko, että äänestäjät, eivätkä varsinkaan palkansaajat, ole seuraavan kerran vaaliuurnilla enää yhtä helposti oikeistopuolueiden jallitettavissa.

Petri Partanen sanoo, että näin pieni kansakunta voi pärjätä vain olemalla parempi kuin muut. Olemme olleet muita parempia menneinä vuosikymmeninä yhteiskunnallisessa sopimisessa, varsinkin työmarkkinoiden osalta kolmikannan kautta. Tämän hallituskauden jälkeen näen kaikessa yhteiskunnallisessa sopimisessa vain kyteviä tulipesäkkeitä ja kolmikantakin on kriisissä.

– Olen mukana eduskuntavaaleissa siksi, että suomalainen sopimisen kulttuuri ja työmarkkinajärjestelmä ovat puolustamisen arvoisia. Ja mikseivät olisi, sillä viimekädessä ne ovat tuoneet meille kaikki työelämän pelisäännöt aina palkkatasosta työsuojeluun, ja nämä kaikki pohjaavat juurensa kansainvälisiin ihmisoikeuksia koskeviin sopimuksiin. Juuri nämä kansainväliset ihmisoikeuksia koskevat sopimukset ovatkin onneksi hillinneet tämän hallituksen lainsäätämistä palkansaajia koskien.
Palkansaajat tarvitsevat eduskuntaan puolestapuhujia ja ymmärtäjiä, eikä uusia kikyjä, joita työnantajajärjestöt jo kilvan vaativat. Tuottavuusloikka tehdään yhdessä työhyvinvointia kehittämällä, eikä lainsäätäjän toimesta keppiä antamalla!

Olen valmis tekemään muutoksen parempaan suuntaan. Tule tekemään ihmisläheisempää politiikkaa yhdessä vaaliuurnan ääreen.

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu