Koska vain kurjuutta mulle, niin välillä sitten sullekin

SAK: hallitus, joka koostuu jäsenliittojensa puheenjohtajista, ilmoitti 13.08. aloittavansa järjestölliset toimet, jos hallitus ei peräänny aikeista helpottaa irtisanomisia alle 20 hengen yrityksissä. Tänään SAKn jäsen teollisuusliitto ilmoitti, että se on valmis aloittamaan nämä järjestölliset toimet, joista ilmoitetaan tarkemmin myöhemmässä vaiheessa. Teollisuusliiton mukaan ”Sipilän hallituksen syntilista työelämän heikennyksissä on synkeän pitkä. Työntekijöitä on kuritettu työsuhdeturvaan, koulutukseen ja työttömyysturvaan kohdistuvilla leikkauksilla.”

Kaikkien SAK:n jäsenliittojen hallintojen jäsenet ovat kokoontumassa 5-6.10. Edellisen kerran vastaavanlainen kokous pidettiin 23.01., ja se johti 02.02. yhden vuorokauden poliittiseen lakkoon. Todennäköisesti emme tule näkemään tällä kertaa mitään yhden vuorokauden poliittista lakkoa, vaan jotain paljon rajumpaa. Nyt kun AY-liike on kerran pakotettu käynnistämään koneensa, on sitä myös sitten vaikea pysäyttää. Takaisinantamisen henki kentällä on kova, sillä takaisin haluttaisi antaa heti kerralla koko KIKY:n ja syrjivän aktiivimallin mitalla. Hallitus vaalirahoittajineen tulevat saamaan varmasti sen, mitä ovat tilanneet, ja sen jälkeen kukaan ei varmasti voita enää yhtään mitään. Aikaa ideologisten ja työllisyystilannetta parantamattomien lakikaavailujen perumiseen ei ole pitkälti, joten ne kannattaisi perua aika nopeastikin.

Minä pääluottamusmiehenä olen kentän ääni ja toivottavasti Sipilä luet terveiseni sinulle, Sorvaile sinä vain kakkaroita ja SOTE-nuijia, me ammattiyhdistysliikkeessä sorvaamme työmarkkinavasaraa, eikä se ole tehty puusta, vaan jostain paljon kovemmasta, koska se tulee kovaan käyttöön.

On viimein tulossa tilanne, jossa oikeistohallitus, sen puolesta vuosia rummuttaneet, sekä kaiken tämän pelleilyn rahoittajat ovat viimein saamassa kunnolla siipeensä, ja tälle tulee olemaan palkansaajien laaja tuki.

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu