Vastaus valtakunnansovittelijalle ja Ilaskivelle

Kun länsimaisessa sivistysvaltiossa annetaan vaalien yhteydessä lupauksia ja ne rikotaan tekemällä täysin päinvastaista politiikkaa, ei se anna oikeutusta sille, että kansan pitäisi nyt sitten neljä vuotta istua hiljaa ja ottaa vastaan kaikki se paha mitä annetaan, nousematta sen antajaa vastaan.

Ei voi myöskään olla niin, että kun istuva hallitus antaa KIKY-sopimuksen yhteydessä työmarkkinajärjestöille lupauksen olla tekemättä enää heikennyksiä työelämän pelisääntöihin, etteivätkö työmarkkinajärjestöt saisi siihen lupauksen pettämiseen reagoida.

Työssäkäyvät palkansaajat perheineen ovat se kansa joille annetut vaalilupaukset petettiin. Työssäkäyvät Palkansaajat ovat myös niitä kansalaisia, joita petettiin katteettomilla KIKY-lupauksilla. Hallitus on pettänyt työssäkäyvän kansan siis kahdella eri tavalla. Työelämän pelisääntöjen heikennykset ovat varmaan lajissaan jo tämän hetkinen Suomen ennätys, jos mukaan otetaan tulevienkin palkansaajien, eli opiskelijoiden petetyt lupaukset, sekä entiset palkansaajat, eli indeksileikkaus-eläkeläiset.

Konkarikokoomuspoliitikko Ilaskivi arvostelee mahdollisia tulevia toimia kirjoituksessaan todeten, että "Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta”. Tämä on suora lainaus perustuslaista, juuri siitä samasta laista jota maan hallitus on arvostellut, koska se hidastaa sosiaali- ja terveyshuoltomme myymistä ulkomaisten käsiin ”valinnanvapaus”-termin avulla. Jotkut sanovat tätä SOTE-uudistukseksi. Tämä on tyypillistä kaksilla rattailla tehtävää kokoomuspolitiikkaa, toisaalta yritetään ohittaa perustuslakia omien kaverien etujen mukaisesti, ja toisaalla vaaditaan muilta sen noudattamista. Minun mielipiteeni on, että kaikki lupaukset rikkonut hallitus ei ansaitse työssä käyvän kansan, tai työmarkkinajärjestöjen luottamusta.

Valtakunnansovittelija Piekkala puolestaan ihmettelee aamulehden jutussaan laittomien lakkojen perussyitä eikä ymmärrä jos lakkoa käytetään mielipiteen ilmaisemiseen. Samanlaista ihmettelyä laittomia lakkoja kohtaan johtavat viranomaiset kokevat myös kehittyvissä talouksissa. Siellä sentään inhimillisiä työoloja vaativia lakkojen järjestäjiä saa laittaa vankilaan ja heidän perheitänsä uhkailla. Latinalaisessa Amerikassa ammattiyhdistysaktiiveja on murhattu menneinä lähivuosikymmeninä tuhansia, eikä poliisia aina vieläkään tahdo kiinnostaa tutkia uusimpia ”tapauksia”.

Ammattiyhdistysliike on kautta aikojen ollut aina autoritääristen hallintojen ensimmäisiä nujertamisen kohteita. Jos Suomessa halutaan tänä päivänä kieltää ”laiton lakkoilu”, niin tulee aika, jolloin seuraava oikeistohallitus määrittelee kaikki työnantajaa vastaan kohdistuvan niskuroinnin ”laittomaksi lakoksi”. Oikeus pidättäytyä työstä ei ole pelkästään ihmisoikeus, se on tänä päivänä meidän kaikkien työpaikoilla myös mitä suurimmissa määrin työturvallisuuskysymys.

Piekkala tuli vastikään tehtäväänsä kirkon työmarkkinalaitoksesta, eli työnantajajärjestöstä. Näköjään hänen ajatusmaailmassaan työnantajajärjestöjen edut menevät valitettavasti kirkollisen moraalin ylitse. Pyydänkin Piekkalaa perehtymään palkansaajien ihmisoikeustilanteeseen kehittyvissä talouksissa. Aloittaa voi vaikka minun viimevuotisen ILO-raportin kautta. Antoisia lukuhetkiä.

http://petripartanen.fi/2017/08/14/ilon-106-yleiskokous/

 

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu