”Vaalien alla AY-liikkeen pelko on viisauden alku” – Lasse Laatunen

Näillä sanoilla voisi kuvata työnantajajärjestö EK:n entisen työmarkkinajohtajan, Lasse Laatusen, haastattelua iltalehdelle, joka oli otsikoitu näin ”Ay-liike vetää kovat piippuun – tähtäin eduskuntavaaleissa?”. Haastattelussaan Laatunen korostaa SDP:n, ja varsinkin SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen kytköksiä AY-liikkeeseen.

Me emme tule koskaan näkemään otsikoissa ”oikeistopuolueet saivat vetoapua työnantajajärjestöiltä” tai ”työajan lisäys ja lomarahan leikkaukset olivat EK:n ja SY:n vaaliohjelmasta”, koska kansa halutaan pitää autuaan tietämättömänä rahan ja politiikan välisestä myrkyllisestä kytköksestä. Siksi meille syötetään toistuvasti otsikoita ”SDP sai vetoapua AY-liikkeeltä”, eli teille lukijoille suomennettuna siltä ainoalta taholta, joka voi toimia vastavoimana tämän hetkiselle epäterveelle politiikan ja rahan kytkökselle, joka juuri nyt on läsnä eduskunnan hallituksessa. Vain tätä vastavoimaa pelätään, ja se käy hyvin ilmi Laatusen Iltalehdelle antamissaan kommenteissa. Pelko on suuri, että pääomapiirien pösöt eivät pääsisikään jatkossa Kokoomuksen ja/tai Keskustan kautta ohjaamaan lainsäätäjän kättä.

Olisi tulevien vaalien kannalta ja koko kansakunnan kannalta tervehdyttävää, että puolueiden taustayhdistystoiminta olisi kaikille selvää. Minä en häpeä pätkääkään sitä, että kuulun SDP puolueeseen ja Teollisuusliittoon. Vaikka ne ovat eri asioita, on minulle niiden ihmiskeskeinen moraali ja tulevaisuuden visio samanlaisia. Sen moraalin keskiössä ei ole voiton tekeminen keinolla millä hyvänsä, vaan rahan käyttäminen renkinä kaikkien hyvinvoinnin lisäämiseksi pitkäjänteisesti ja rakentavasti, ei kvartaalitalous- tai selkänahanrepimis-moraalilla.

Jos hallitus vielä syksyn aikana tulee perumaan lakikaavailunsa irtisanomisperusteiden keventämisestä, on se Kokoomuksen ja Elinkeinoelämän Keksusliiton (EK) vietävissä, jos se puolestaan jatkaa lakikaavailun viemistä eteenpäin, on se Keskustan ja Suomen yrittäjien (SY) vietävissä.  Jos minun veikata pitäisi, niin kokoomus vie tämän pelin tälläkin kertaa, koska EK istuu suuremman rahakasan päällä. Keskustaa ja SY:tä näyttää yhdistävän vain takapajuinen AY-vastainen lahkolaisuus, kun taas Kokoomusta ja EK:ta kotimaisten ja kansainvälisten pääomien intressit.

Laatuselle terveisiä: Arvostan kommenttejasi, mutta juna liikkuu jo. Olisitpa käyttänyt arvovaltaasi aikaisemmin.

 

P.S.

AY-liikkeessä nauretaan Suomen yrittäjien pysyvälle tahtotilalle pystyä ”paikallisesti sopien” laskemaan työntekijöiden palkkoja. Heihin kuuluvat yritykset kun todennäköisesti toimivat teollisuuden alihankkijoina. Alihankinnassahan halvin voittaa aina, jolloin tämä johtaisi loputtomaan palkkojen polkemisen kierteeseen, jossa yksikään Suomalainen yrittäjä tai palkansaaja ei viimekädessä voi voittaa.
Sen sijaan voittajina olisivat ne, jotka ostavat alihankintaa. Nämä ennätysosinkoja jo nyt takovat isot, ja yleensä kansainväliset yksityiset pörssiin listautuneet yritykset, kuuluvat poikkeuksetta Elinkeinoelämän Keskusliittoon.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257034-lasse-laatunen-ilssa-ay-liike-virittelee-sotasyksya-hallitus-tarjoaa-demareille

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201808262201161813_pi.shtml

 

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu