Miesvaltaista hallitusta vastaan muodostumassa laaja AY-naiskoalitio

Vuonna 2015 näimme mielenkiintoisen työmarkkinasirkuksen, kun Sipilä kertoi kätilöiden kanssa käydyn keskustelun jälkeen tulleen siihen johtopäätökseen, että pakkolait perutaan. Pakkolait olisivat leikanneet terveydenhuollon ammattilaisilta jopa 3000€ vuodessa. Kyseessä oli tyypillinen Suomalaisten työnantajaliittojen kouluttama taktiikka, jossa ensin esitetään joku niin ylimitoitettu juttu, josta puoletkaan läpi mennessään olisi suuri voitto. Tämmöisessä pelissä työnantaja voittaa aina, jos työntekijöiden vastarinta ei ole nopeasti reagoivaa, riittävän suurta ja yhtenäistä. Pakkolakikaavailuissa kävi vähän näin, ei ollut laajaa vastarintaa ja KIKY meni läpi. TEHY:n puheenjohtaja on myöhemmin sanonutkin sen suoraan, että heidän jäseniään käytettiin tässä teatterissa keppihevosina. Keppihevosta kuvaavampi termi olisi sanoa suoraan, että naisia käytettiin hyväksi, sillä niin ruma temppu se oli tätä arvostettua perinteistä ammattia kohtaan. Se joka tämmöistä politiikkaa arvostaa, arvostaa hyväksikäyttäjää.

Työntekijöiden jyrääminen neuvotteluissa on arkipäivää hyvin useilla työpaikoilla. Verkostoituneena pääluottamusmiehenä sen hyvin tiedän. Tämä jyrääminen on sitä surullisen kuuluisaa ”paikallista sopimista” käytännön tasolla, jota ”sattumoisin” juuri yrittäjät ja heidän poliitikkonsa haluavat lisätä. Nyt kun tämmöinen työnantaja-änkyrä-järjestö-jyrääminen tuodaan valtakunnan politiikkaan, syö se kaiken tehdyn politiikan uskottavuutta. Uskottavuus menee, koska kansalaisille tulee politiikasta sellainen tunne, että todellisuudessa joku muu vetää lankoja kulisseissa, koska varsinaiset motiivit ja tavoitteet tässä näytelmässä eivät tule esille. Onkin aivan oikea johtopäätös kuvailla tämmöistä toimintaa ”sirkukseksi” jossa norsu heittää kuperkeikkaa ja kaneja vedetään hatusta. Tämän eduskuntasirkuksen tirehtöörit löytyvätkin Eteläranta 10 (Elinkeinoelämän Keskusliitto) ja Mannerheimintie 76A (Suomen Yrittäjät).

Onneksi olemme saamassa laajalla rintamalla palkansaajanaisia vastustamaan tehtyä politiikkaa. Eilen Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoitti olevansa mukana kaavailemassa järjestöllisiä toimia hallitusta vastaan. JHL:n noin 220 000 jäsenestä noin 70% on naisia. Eilen myös TEHY ilmoitti konkreettisista järjestöllisistä toimista, jos hallitus ei peru lakikaavailuaan. TEHY:n jäsenmäärä on noin 160 000, ja heistä naisia on noin 92%. Aikaisemmin myös OAJ on ilmoittanut jo myös alkaneensa suunnittelemaan myös järjestöllisiä toimia hallitusta vastaan. OAJn 120 000 jäsenestä naisia on 70%. Näillä AY-naisilla muutetaan tarvittaessa vaikka koko maailma, mutta aloitetaan nyt ensin vaikkapa yhdestä Suomalaisesta oikeistohallituksesta. Pinssikone käy jo kuumana!

Hallituksen vastaisesta rintamasta on tulossa niin suuri, että verhojen takana taatusti hiki otsalla supatellaan miten tämä asia hoidetaan. Nähtäväksi jää, minkä naisvaltaisen ammattiryhmän edustajia tällä kertaa hyväksikäytetään keppihevosina. Kätilöt eivät samaan halpaan enää mene.

 

P.S.

Perjantaina tullemme kuulemaan myös ammattiliitto PROn päätöksen siitä, lähtevätkö he kaavailemaan järjestöllisiä toimia muiden liittojen tapaan. En ole ennustaja, mutta ei ole vaikea ennustaa päätöksen olevan heidän aikaisemman lausunnon mukainen. Siinä sanotaan suoraan, että ”Sama Suomen laki kuuluu alle 20 työntekijän yrityksiin”.

petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen Kokkolan kaupunginvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu