Lapset jos ketkä ovat meistä viattomia

Perheet ja lapset eivät ole päivähoidon tarpeita varten, vaan päivähoito on perheiden, lasten ja työelämän tarpeita varten. Ilman päivähoitoa työssäkäynti ei käytännössä olisi mahdollista naisille.

Ihmisen näkökulmasta kunta edustaa valtiota, koska se on hänen ja valtion välissä. Nyt kun valtio ”kannustaa” työttömiä taloudellisten menetysten uhalla käymään työhaastatteluissa ja ottamaan kaiken mahdollisen silpputyön millä tahansa palkalla vastaan, tulee valtion edustajan, eli kunnan mahdollistaa tämä. Valtion tämän hetken politiikka luo kunnalle paineita mahdollistaa päivähoitoa entistäkin joustavammin, ja meidän kuntapäättäjien ja virkamiesten velvollisuus on se sitten mahdollistaa, koska se on ollut eduskuntavaaleissa valitun eduskunnan tahtotila.

SDP:n tekemä valtuustoaloite Kokkolassa pyrkii siihen, ettei jo tarhassa opetettaisi kuka lapsista on vähäosainen jo pienestä pitäen. Lapsuudessa muodostettavat ihmissuhteet ovat elämän mittaisia. Esimerkiksi työttömän lapsi joutuu elämään jo nyt ihan riittävässä niukkuudessa, ilman että tarhassakin tätä asiaa vielä erikseen korostetaan erottamalla heidät toisista lapsista. Nykypäivänä tämmöinen on suoranaista kiusaamista.

Keskipohjanmaan tekemässä jutussa asiasta sai varhaiskasvatustoimenjohtaja, Kai Kytölaakson, kommenteista sellaisen käsityksen, että kirjoittamani asia ei ole kaupungille itsestään selvä juttu.

 

Kirjoitus oli Keskipohjanmaassa ja Kokkolalehdessä.

petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen Kokkolan kaupunginvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu