Vastaus Keski-Pohjanmaan vihreille
Keski-Pohjanmaan vihreiden puheenjohtaja Forsell-Tast kirjoitti, että AY-liike käyttää lapsia aseina työtaistelussa. Hän viittasi tällä JHL:n työtaisteluun, joka haittaa kouluruokailua parina päivänä.
Ensinnäkin, kyseessä ei ole työtaistelu, vaan poliittinen lakko, joka ei kohdistu työnantajiin, vaan lapsiperheiltä jo kolme vuotta leikanneen hallituksen politiikkaa kohtaan. Toiseksi, missä olit kun poliittisessa lakossa olleilta JHL:n pienipalkkaisilta työntekijöiltä leikattiin kolmannes lomarahoista. Nämä rahat ovat pois perheiden lapsilta juuri silloin, kun he eivät saa kuukausiin kouluruokaa. Kolmanneksi, kun pienipalkkaiset naiset menevät lakkoon, osoittautuvatkin he yllättäen korvaamattoman tärkeiksi työntekijöiksi. Jostain syystä he eivät ole enää tärkeitä silloin, kun keskustellaan palkankorotuksista. Neljänneksi, näitä matalapalkkaisia naisia komennellaan jo ihan riittävästi eduskunnasta käsin vanhojen setämiehien toimesta, eivätkä he tarvitse enää moraalisaarnoja nuorilta naisilta, vaan solidaarisuutta ja tukea. Viidenneksi, jos lapsen ruokahuolto on yhden tai kahden kouluruokailun varassa, olisi hänen perheensä tarvinnut jo kauan sitten muita sosiaalihuollon palveluita. Kuudenneksi, jos vanhemmalla on töissä hyvä olla, on myös hänen perheelläkin hyvä olla. Irtisanomissuojan heikentäminen lisää työelämään liittyviä riskejä ja pelkoja, jotka vanhemman kautta heikentävät perheidenkin hyvinvointia. Näin ollen lakoilla on täysi oikeutus, ja matalapalkkaisten naisten syyllistäminen on vain härskiä hurskastelua.
SAK:n Kokkolan Seudun paikallisjärjestön pj.
Petri Partanen
Samat argumentit kiertävät.
Tämä:
”Viidenneksi, jos lapsen ruokahuolto on yhden tai kahden kouluruokailun varassa, olisi hänen perheensä tarvinnut jo kauan sitten muita sosiaalihuollon palveluita.”
Ilman päivän lämmintä ateriaa jäävät myös sosiaalihuollon palveluita käyttävien perheiden lapset ja sosiaalihuollon toimet on varmasti mitoitettu sen mukaan, että lapsi normaalisti syö koulussa. Käytännössä sinä kommennat nyt perheet sosiaalihuoltoon poliittisen lakon takia, joka on lähinnä näitä perheitä syyllistävää ja nöyryyttävää. Pitäisikö köyhien perheiden mennä sossuun sen vuoksi, että JHL vastustaa irtisanomislakia joka ei sitä koske?
”Toiseksi, missä olit kun poliittisessa lakossa olleilta JHL:n pienipalkkaisilta työntekijöiltä leikattiin kolmannes lomarahoista.”
Virkistäpä muistiani, lakkoiliko JHL silloin?
Ilmoita asiaton viesti
Eli kun lapsia ja heidän vanhempiaan on jo aiemmin ”härnätty”, ei pikku lisäkiusa enää tunnu missään. Loogistahan tuokin on, mutta härskistä hurskastelusta voi silloinkin puhua.
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Ilmoita asiaton viesti
Eniten täällä meuhkaavat ne, joiden poissaoloon kukaan ei kiiniittäisi huomiota vähintään kuukauteen.
Ilmoita asiaton viesti
”Ensinnäkin, kyseessä on poliittinen lakko, joka ei kohdistu työnantajiin…”
On siinäkin väite, ei kohdistu työnantajiin….voi pyhä yksinkertaisuus. Kuinka voit noin väittää, sillä yrittäjät ovat kärsineet kymmenien miljoonien vahingot tässä jupakassa. Aikovatko töistä pois olleet jotenkin korvata nämä vahingot yrittäjille.
Miksi lasten ja vanhusten pitää kärsiä ay-väen POLIITTISISTA lakoista.
Oikea tapa jos pitää jotenkin mieltä ilmaista, on mennä OMALLA ajalla Kesärannan portille tai Valtioneuvoston talon eteen heiluttelemaan banderolleja.
Ilmoita asiaton viesti
Jos työnantaja ei kärsi siitä että työntekijät eivät ole työpaikalla niin kannattaa varmaan istahtaa alas ja miettiä, mihin niitä työntekijöitä sitten tarvitaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Toiseksi, missä olit kun poliittisessa lakossa olleilta JHL:n pienipalkkaisilta työntekijöiltä leikattiin kolmannes lomarahoista.”
Jos haluaisi kertoa asioista rehellisesti, pitäisi tässä lomarahaleikkaus paheksunnassa muistaa, että mitä tuon myötä tullut veronalennus vaikutti kokonaistuloihin. Itse katson aina mikä on koko vuoden aniso enkä vain yhtä osaa siitä, mutta kuten alla olevasta linkistä voi todeta niin silloin ei saisi aikaan niin kovaa epäoikeudenmukasiuuden tunnetta.
https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-20000…
”Irtisanomissuojan heikentäminen lisää työelämään liittyviä riskejä ja pelkoja, jotka vanhemman kautta heikentävät perheidenkin hyvinvointia.”
Noin sitä jaksettu jauhaa, ilman että siitä olisi tutkitua tietoa.
Miksi muuten ay-liikkeelle on niin vastenmielistä se, että kaikilla työpaikan työntekijöillä olisi yhdenvartainen mahdollisuus toisiinsa nähden toimia työpaikkansa luottamusmiehinä? Vaikka lain mukaan heillä on tuohon täysi oikeus.
Miten tässä asiassa toteutuu tuo paljon peräänkuuluttama yhdenvertaisuus?
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole oikeastaan olemassa mitään mahdollisuutta toimia luottamusmiehenä ilman liiton myötävaikutusta.Avainsana on koulutus.
Ja se ei ole liittojen vika.Jos joku haluaa jotain muutoksia, niin ainakin Saksan malliin on pitkä ja kallis tie, mutta tyhjänkään päälle ei voi rakentaa.
http://www.betriebsrat.com
Ilmoita asiaton viesti
”Ei ole oikeastaan olemassa mitään mahdollisuutta toimia luottamusmiehenä ilman liiton myötävaikutusta.”
Kerrot tuossa olennaisen asian eli vaikka Suomen lainsäädäntö antaa tuohon mahdollisuuden on tuo mahdollisuus estetty yhden toimijan toimesta.
Ilmoita asiaton viesti
Et ymmärtänyt lainkaan.Siitä vaan yrittäjät 5+ hengen yrityksissä ehdottamaan, että he kyllä kustantavat henkilöstön edustajien koulutuksen.Ja 20+ henkilön yrityksessä koulutus tulee järjestää kahdelle.Ja uusia valittaessa taas näiden koulutus.En ole nähnyt yhtään konkreettista ehdotusta, ainoastaan epämääräisiä vaatimuksia.Tutki nyt tuo Saksan malli ihan rauhassa ajan kanssa.
Ehdotus siitä, että kaikki voisivat toimia luottamushenkilöinä on absurdi.Ainoastaan kaikilla on oltava mahdollisuus.
Ilmoita asiaton viesti