Vihreiden ja Persujen yhteinen agenda

JHL:n lakon aikaiset ulostulot osoittivat, että ainakin Keski-Pohjanmaan vihreiden ja perussuomalaisten johtohahmoilla on yhteinen agenda. Se on matalapalkkaisten JHL:n työntekijöiden moralisoiminen, kun koululaiset joutuivat olemaan pari päivää omilla eväillä.

Vihreiden Keski-Pohjanmaan puheenjohtaja Milla Marika Forsell-Tast kritisoi kun lapset jäivät pariksi päiväksi ilman ruokaa, vaikka he ovat joka viikko koko viikonlopunkin ilman kouluruokaa, puhumattakaan kesälomasta, talvilomasta ja syyslomasta. Ilmeisesti hänen mielestään lapset eivät saa riittävästi ruokaa, elleivät he ole koulussa 24/7. Jos lapsen ruokahuolto parin kouluruokailun varassa, olisi hänen perheensä tarvinnut jo kauan sitten muita sosiaalihuollon palveluita.

Perussuomalaisten Kokkolan kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja pelastusalan ammattilainen, Timo Sillanpää, puolestaan ruoti uutiseksi asti eroa JHL-liitosta koska piti liiton toimia ylimitoitettuna. Hänen mielestään olisi kyllä kiva ajaa oman työyhteisön etuja, mutta samalla hän kritisoi ammattiliittokenttää siitä, ettei se luovu saavutetuista eduistaan. Timo voisi aloittaa luettelemalla niitä ”ammattiliittokentän” saavutettuja etuja, joista hän itse olisi valmis omassa työyhteisössään luopumaan. Olisivatko ne lomarahat, vuorolisät, kesälomat, talvilomat, lauantait, 8-tunnin työpäivä, sairausajan palkka, palkallinen sairaan lapsen hoito, minimipalkkataso, työsuojelu yleensäkin vai kenties perhevapaat? Näiden poistaminenko olisi kaipaamaasi ”kehitysmyönteistä mentaliteettiä”?

Lakon aikana järjestettiin myös epävirallisia ruokailuja koululaisille. Heitän ilmaan kysymyksen, että miten näissä ruokailuissa huolehdittiin mm. siitä, että työntekijöillä oli hygieniapassit, miten ruoka-aine allergiat huomioitiin, oliko heidän kanssa työskentelevien rikostausta selvitetty lakisääteisesti ja kuka olisi ollut vastuussa jos näiden suhteen olisi tullut ongelmia? Välinpitämättömyys näissä asioissa on JHL:n ruoka-alan ammattilaisten vähättelemistä.

Kun me keskituloiset teollisuuden ammattilaiset lakkoilemme, ei siitä synny tämmöistä porua. Mutta jostain syystä kun matalapalkkaiset lasten kanssa työskentelevät naisvaltaiset alat lakkoilevat, niin lapsia käytetään lyömäaseena heitä vastaan, jopa toisten naisten taholta. Ilmeisesti näiden naisten ei haluta koskaan pystyvän parantamaan esim. palkkatasa-arvoa, tai tarvittaessa puolustautumaan etujen leikkaamista vastaan. Ei voi kuin ihmetellä näin vanhakantaisia ajatuksia.

SAK kokkolan seudun paikallisjärjestön pj.
Petri Partanen

petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen Kokkolan kaupunginvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu