Itä-uudenmaan käräjäoikeus Ruandailee jälleen

Tällä kertaa Suomen Ruandaoikeus matkaa kolmeksi viikoksi Tansaniaan kuuntelemaan pakolaisia. Dar Es Salaamissa sijaitsevan hotellin sali on muunnettu oikeuden istuntosaliksi.

Alunperin tähän ”moraalipelleilyyn” oli varattu miljoon euroa, mutta pian kävi ilmi, ettei se riitä mihinkään. Jokohan asiassa lienee toinen miljoona korkattu *poks*?

Kansanmurhasta tarkemmin:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruandan_kansanmurha

Kansanmurhaa ei siis yritetty juurikaan estää, vaikka siitä tiedettiin.

Edellisen kerran kirjoitin asiasta viimevuonna:

http://petripartanen.blogit.uusisuomi.fi/2009/10/18/suomi-vs-ruanda/

Suomi siis oli päättänyt lähteä tekemään omia ratkaisuja näissä Ruandan kansanmurhiin liittyvissä asioissa. Oikeudenkäsittelyä on perusteltu mm. sillä, että syytetty saatettaisiin julistaa kuolemantuomioon. Tämä perustelu kuitenkin ontuu, koska;

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruanda-tuomioistuin

”Ruandalaisten suhtautuminen sotarikostuomioistuimeen on ollut varautunut, koska tuomioistuin ei langeta Ruandan lain mukaisia kuolemanrangaistuksia ja koska tuomitut saattavat suorittaa vankeusrangaistuksensa ICTR:n kanssa yhteistyössä olevien valtioiden vankiloissa Ruandan sijaan. Tuomittujen vangitseminen länsimaisiin vankiloihin saattaa suututtaa niitä ruandalaisia, jotka uskovat ulkomaisten vankiloiden olevan liian mukavia rikollisille.”

Olemmeko me, pienenä maana, kantamassa jotain meille kuulumatonta kollektiivista vastuuta tästä kansanmurhasta, koska YK ei saanut ajoissa asialle mitään tehtyä, ja koska me olemme YK jäsen? Hoitaisivat isot maat itse omat sotkunsa, ja niinhän he tekivät perustamalla tämän ICTR:n.

Minä siis kysyn vaan, että miten Itä-uudenmaan käräjäoikeus kuuluu tähän koko asiaan? Miksi se on jotenkin parempi, kuin ICTR?

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu