Valtion/yhteisön tarkoitus

Tämä on pikkukaljoissa äkkinäisesti luotu sosiologismieleinen bloggaus! Tarkoituksena on herättää keskustelua siitä, mikä on valtion todellinen tarkoitus. Miksi valtio on olemassa, ja miten se hoitaa sisällänsä olevien ihmisten etuja ja asemaa.

Esitän ensimmäisen amatöörimäisen teesini;

1. Uskon valtion muodostuneen sen johdosta, että on ollut samanmielisiä, enemmän tai vähemmän samaa kieltä puhuvia, suurinpiirtein samansukuisia, ihmisiä, jotka kokeneet ovat katsoneet yhteiseksi agendakseen oman yhteisön suojelemisen ulkopuolisilta, heidän mielestään negatiivisilta vaikutteilta.

2. Yhteisön perustarkoitus, suojata heitä negatiivisilta ulkopuolisilta vaikutteilta, saa aikaan sen, että heidän pyrkimys on vaikuttaa heidän lähimpiin, omalta kannaltansa samankaltaisesti ajatteleviin yhteisöihin, om intressi ja etu mielessä.

3.  Yhteisön perustarkoitus pakottaa sen toimimaan perusperiaatteiltaan kuin virus. Vaikuttaa ja mahdollisuuksien mukaan valloittaa, levitä, kaapata.

4. Valtion tarkoitus on suojella kansalaisiaan ulkopuolisilta negatiivisilta vaikutteilta. Itsemääräämisoikeis oman alueen (valtion rajojen sisällä) on oleellisen tärkeää, koska on olemassa jo perustettu käytäntö (laki) jota alueella kuuluu noudattaa, ja se noudattaa alueella asuvan yhteisön normeja ja arvoja.

Ajatuksia Euroopan unionin vaikutuksista Suomen kansalaisten mielipiteisiin.

Euroopan unioni on lainsäädännöllään hämärtänyt kohtia 1 ja 4 sekä heikentänyt vaikutusmahdollisuuksia vaikuttaa kohtiin 2 ja 3. Ei siis ihme, että jotkin ihmiset kokevat oman yhteisönsä/valtionsa mahdollisuuksien vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa ja päätäntävaltaansa, heikentyneen oleellisesti valtion liityttyä EU:iin, koska tämä EU on uusi oma yhteisönsä/valtionsa.

Miten saada ihmiset ajattelemaan olevansa EUn kansalaisia? Suomalainen ei koe olevansa yhtä Euroopan kanssa. Jos pytyisimme rinnastamaan vaikkapa saksalaiset savolaisiin, niin olisi helpompi käsitellä toisia kansoja oman alueemme osallisina. Mutta näinhän se ei mene! Lieneekö kyse ihmisen rajoitetusta aivokapasiteetista, joka ylikuormittuu jo suurkaupunkielämästäkin, ja panee ihmisen kohtelemaan lähimmäisiä aivan eri tavalla, kuin lähimmäisiään.

Kuinka EUllla on mahdolisuus onnistua? Onko onnistumisen mahdollisuus mahdotonta ihmisen mielen rajoituksen takia? Ei Espanjalaiseen voi suhtautua samalla lailla kuin lappalaiseen. vai voiko joku muu, minä en.

VÄITÄN, että on vaikeaa, jollei mahdotonta nykyisen ihmismielen suhtautua niinkin suureen yhteisökokonaisuuteen, kuin Eurooppa on. En näe mahdollisuuksia elää yhdessä samojen rajojen sisälllä mahdottomana, mutta siihen täytyy pakosta liittyä mahdollisuus toimia omakohtaisesti oman entisen kansallisuusrajojen sisäpuolella.

ON OTETTAVA huomioon jo muodostuneen valtion tarkoitus, eli tämän kyseisen yhteisön halua vaikuttaa samanmielisten hyvinvointiin. Ilman tämän huomioimista, ei mielestäni ole mahdollista Suuremman kokonaisuuden toimia. Mikä on tämän suuremman kokonaisuuden mahdollisuus sitten toimia pidemmällä tähtäimellä, siitä haluaisin herättää keskustelua.

 

SANA ON SIIS VAPAA

Teesini ovat kyseenalaistettavina, ja kaikkea saa kritisoida, mutta vain perustellusti.

Ajatus maailman yhteisöstä on viehättävä, mutta onko se mahdollista esim. kristittyjen ja muslimien välillä, johtuen erilaisten elämän arvojen johdosta. Kaikenlaista voi esittä ja keskustella.

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu