Pankit, maakunnan suuntautuminen

17.9.2008
Tekasin tässä mamman omenapuun hedelmistä ja taateleista sopan, maustoin sen kanelilla, vaniljasokerilla ja sokerilla sitten päälle vaniljakermavaahtoa. Sitä syödessä luin päivän polttavimmasta uutisaiheesta, eli tuosta pankkien korkoruuvista. Pankeille siis yksipuolinen oikeus nostaa lainan korkoja oman marginaalinsa osalta jos he ”tulkitsevat” oman tilanteensa ja vallitsevan markkinatilanteen omalta kannaltansa ahdistavaksi.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1588821
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id101811.html
Asiasta on keskusteltu kovasti eduskunnassa, mutta sitten tuolla lukeekin, että tämmöinen on jo teknisesti mahdollista ja on jo nordealla käytössäkin. Tämä kumminkin koskee vain uusia lainoja.Nii-in… Ajatellaampa asiaa toiselta kantilta, eli että jos velkainen jääkin työttömäksi ja hänen tulonsa tippuvat vaikkapa kuudesosaan entisestä. Pitäisikö olla velkaisella oikeus laskea velkansa korkoprosenttia ja lainanmaksuaikaa yksipuolisesti, tämähän voisi hoitua vaikkapa soittamalla pankkiin, niin tai miksi soittaa, kaikki pankin asiathan hoidetaan nykyisin internetissä, sieltähän voisi itse kukin säätää prosentin sellaiseksi kuin silloinen tilitilanne näyttää….

Kyllä viimelama osoitti kuinka kylmä voi pankin pyöveli olla. Hyvätkin firmat ja lainanmaksajat pantiin pölkylle kylmästi. Ei mitään armoa ja lisäoikeuksia kylmille markkinavoimille, ei se ole tavallisen velkaisen kansalaisen vika, jos edes pankissa ei osata hoitaa omaa taloutta kestävästi.

——————

Männäpäivien uutisissa oli myöskin kiistaa maakunnan suuntautumisesta:
http://www.keskipohjanmaa.net/gen/518361.asp
Tietoa maakunnastamme löytyy:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Keski-Pohjanmaan_maakunta
Asia on varmasti vaikea ratkaista, mutta minulle on jäänyt tästä asiasta vahvasti poliittinen mielikuva. Asiassa saattavat tosiasiassa riidellä puolueet, eivätkä järkiasiat.
Itse miellän itseni enemmän etelään, johtuneeko sitten siellä asuvista tutuista vai mistä, mutta henkisesti en muutenkaan koe yhtäläisyyttä pohjoiseen ollenkaan.
Ehkäpä pieni maakuntamme todellakin jakautuu politisoituneen riidan johdosta kahtia.
Lieneekö kukaan kumminkaan todella ajatellut, että pärjäisimmekö me omillamme, miksi pitää suuntautua johonkin suuntaan, olisiko ennemminkin keskipohjanmaan ulkopuoleisia kuntia kääntymässä meidän suuntaamme, jos ajaisimmekin vahvaa ”me keskipohojammaalaaset!” politiikkaa ja kosiskelisimme lähikuntia etelästä ja pohjoisesta?
Voipi olla tässä suur-keski-pohjanmaan haaveilussakin tulla itsepäinenpolitiikka vastaan, niin varsinkin etelässä kuin myös pohjoisessakin.

Itseasiassa tätä asiaa ainakin itse jo mietin tuossa käräjäoikeusuudistuksessa keskipohjanmaan tulevaisuutta. Siinä kumminkin säästettiin Kokkolan käräjäoikeuspiiri entisellään.
http://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4r%C3%A4j%C3%A4oikeusuudistus_2010
http://www.om.fi/Etusivu/Ajankohtaista/Uutiset/1205253969020
Ajoinkin asiaa monelle kansanedustajalle, että Kokkolan käräjäoikeus tarvitsee kipeästi erityisalojen ammattilaisia, mikä oli koko tämän uudistuksen lähtökohta oikeusministerin mukaan, eli että saadaan lisää tiettyihin asioihin perehtyneitä tuomareita laajentuneen väestöpohjan ansiosta. Jos hiekkalaatikko ei laajene, niin ei sinne mahdu yhtään enempää hiekkaakaan! Olen omakohtaisesti kokenut kuika amatöörimäistä voi olla tuomaritoiminta, jopa lapiomies osaisi perustella ratkaisujaan kuopan kaivamisessa paremmin kuin eräskin kokkolalainen tuomari päätöksissään.

——————

Niinikään tänäpäiväisessä keski-pohjanmaassa oli kaikki alueemme kunnallisvaaliehdokkaat. Oli sinänsä huvittava huomata joukossa olevan eräskin minun ja lasteni oikeuksia pahasti loukannut lastenlääkäri joka sai rangaistuksen LSLH-2007-1518/So-38 sekä eräskin kallonkutistaja, joka oli hymy5/2008 mukaan vapaamuurari…
Siinä meillä todellakin hienoja yhteisiä tai muiden asioita taatusti ajavia hyväveli/tyttökerholaisia.
Pitääpä tosiaankin selata uudestaan sitä hymyn listaa ja verrata muihinkin nimiin tämänpäiväisessä keparissa.

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu