Kuntalisä, yhteiskunta

Kuntalisää maksetaan monissa muissakin kunnissa, kuin vain Kokkolassa, täällähän sen nimi on kokkola-tuki. Kokkolatuen määrä on tällähetkellä 120 euroa, ja muihin kuntiin vertaamalla sen voisi helposti kuvitella olevan paremmin nykypäivää vastaava, jos sen määrä olisi n. 200 euroa, tai miksei enemmänkin, jos kunta todellakin voi säästää sen avulla lasten hoitokustannuksissa.
Katsoin perusturvalautakunnan pöytäkirjoista (3.9.2008), että lasten päivähoitoon käytettävä raha ensivuodella on 24.188.567 € ja toimintatuotot päivähoitotoiminnasta (luen tämän päivähoitomaksuina) ovat 2.433.560 €.
Huomioitavaa on sellainen positiivinen seikka, että Kokkolaan liittyvät kunnat saavat luonnollisesti myös tämän kokkolatuen käyttöönsä.
Jos näissä summissa todellakin on kaikki päivähoidon kustannukset ja tuotot, niin Kokkolatukea voitaisiin mielestäni hyvinkin nostaa reippaasti, jos se lisää lasten kotihoitoa.
Lasten etujen ajaminen on tosin paljon muutakin, kuin vain vouhottamista kokkolatuesta ja yleensäkin vain lapsista näin vaalien kynnyksellä. Olenkin viranomaisrikollisuuden johdosta joutunut jo kaksi vuotta perehtymään lastensuojelua koskeviin lakeihin ja käytäntöihin. Tässä on tullut todellakin huomattua sellainen asia, että laissa ei ole juuri mitään vikaa, tarkemmin tutkittaessa vika löytyy lähes aina lakia mielivaltaisesti tulkitsevasta,  usein myös ennakkoasenteellisesta, virkamiehestä. Tämä virkamiesrikollisuus johtaa hyvin helposti jo valmiiksi kriisissä olevien kriisien pitkittymiseen, rahaa palaa ja vuodet vierivät vain kun virkamiehet tekevät toisilleen aina vain lisää töitä pompottelemalla kriisissä olevia kansalaisparkoja.

Yhteiskuntamme elää eräänlaista murroskautta, wanhat asenteet, joilla ei ole enää minkäänlaista nyky-yhteiskunnallista todellisuuspohjaa törmäävät nuorempaan, vapaamielisempään ja oikeudenmukaisempaan sukupolveen. Ei olekaan mikään yllätys että kaikki kansalaiset siitä kärsivät, ikään katsomatta. Ja kaikkihan tietävät kuka junaa ajaa, jos asiat ratkaisevat vallassa oleva wanahat jäärät.

———————-

Kommentoin viimeksi hieman kunnallisvaaliehdokkaista, no, kommentoimpa lisää.
Kokoomuksen riveistä löysin sitten ainakin neljä vapaamuuraria, en ole tosin kaikkia muiden puolueiden listoja plärännyt lävitse, tehköön sen kukin itse.
Sitten tämä minun ja lasteni oikeuksia törkeästi kantapäällä polkenut lastenlääkäri, hän on jo nykyisin kunnanvaltuustossa. Hänestä todellakin näkee sen, että ei se pyhyys aina tule puolueen nimen mukana. Tämä nainen on saattanut olla suurimpana osallisena aiheuttamaan minulle tuhansien eurojen kuluja ja lisännyt lasteni kärsimystä kohtuuttomasti. Henkisiä kärsimyksiä ei voi edes laskea rahassa.

Lieneekö asioistamme päättämässä tällä hetkellä muitakin ihmisoikeusrikollisia? Kerro jos tiedät.

——————-

Eräs wanha biisi jonka löysin uudelleen tässä viimepäivinä, sopii yllättävän hyvin nykyvuosiinkin.

petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen Kokkolan kaupunginvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu