suuri tragedia

Se tapahtui taas. Nimittäin kouluammuskelu tragedia kauhajoella.
Otan syvimmin osaa kaikille jotka asiasta kärsivät.
Tämänpäiväisessä ajankohtaisessa kakkosessa 23.9 oli asiantuntija, jolla oli samoja mielipiteitä asioiden ajamisesta kuin minulla. Ne kuuluvat selvästi, virkamiesvastuunlisääminen eli vedetään kunta ja virkamiehet oikeuteen jos eivät lakisääteisiä palveluja turvaa, ja sitten rahan satsaaminen nuoriin nyt, on säästöä tulevaisuuteen, eli kestävää kehitystä.
Mikään hyysääminen ei viimekädessä poista vanhempien vastuuta lastensa kasvatuksesta, mutta miten sitten jos nämä vanhemmat ovat niitä ongelmalapsia, joita ei aikanaan ole hoidettu? Aina on vanhempia jotka eivät osaa lapsiansa kunnolla hoitaa, ei silloin voida heidän kyvyttömyyttääön laittaa heidän lastensa syyksi ja vastuulle.
Ajankohtaisessa kakkosessa myös sai nähdä kouluterveydenhuollon alasajoa -90 luvun aikana. Muistan itsekin, kuinka -80 luvulla vielä oltiin säännöllisesti kouluterveudenhoitajan juttusilla, ylä-asteella häntä ei enää nähnyt kuin tittelistä jossain ja ylä-asteen jälkeen ei olisi saanut kiinni kuin puhelimella yhtenä päivänä tiettynä kellonaikana viikosta, josko silloinkaan. Tämä kaikki näkyi selvästi ajankohtaisen kakkosen käppyröistä. 

Ongelmalapsia ja perheitä on, ja tulee aina olemaan. Ei mielenterveysongelmainen aina osaa mennä hakemaan apua itsellensä ja perheellensä, saatikka sitten lapsi itsellensä. Siksi tarvitaan kouluterveydenhuoltoa, jossa säännöllisin tarkastuksin voidaan nähdä onko jokin vialla. Ei kukaan muutamankaan viikon harkinnan jälkeen mene tekemään tämänpäiväisen kaltaisia tapahtumia, ei, ne tapahtuvat pitkän harkinnan jälkeen. Tässäkin tapauksessa tekijä jäi lähes kiinni netissä julkaisemistaan videoista, tämä tekemiensä ennalta ilmoittaminen on käsittääkseni ominaista näille psykopaatin piirteitä omaaville ihmisille. Valvonta tässä tapauksessa lähes toimi oikein, taisi olla niin, että laki ei antanut teoriassa oikeutta puuttua asiaan.

Jos Suomi on tippunut maailman onnellisimman maan toiseksi parhaasta tittelistä viimevuodesta tämänvuotiseen kuudenteen sijaan, niin mikä mahtaa olla tämän arparaadin seuraavan vuoden numero maallemme? Niinikään Suomen sijoitus korruptiossa laski eduskunnan vaalirahoitusjupakan seurauksena ensimmäisestä viidenneksi.
Itsemurhatilastoissa Suomen voi luokitella suoraan itä-eurooppalaiseksi, eikä suinkaan pohjois- tai länsi eurooppalaiseksi.
Ehkäpä maamme todellakaan ei ole niin hyvä maa elää, kuin on onnistuttu ulkomaille antaa ymmärtää.
Tanskassa maksetaan korkeampia veroja, mutta siellä on silti onnellisemmat kansalaiset, raha ei siis ilmeisesti yksin onnea tuo.

Otin tässä myös taannoin talteen keski-pohjanmaasta jutun, jossa kerrottiin, että nyt syksyllä koko kaupunki joutuu pärjäämään ilman koulupsykologia, entisetkään eivät tahdo jaksaa suurten työpaineiden kanssa. Tällä hetkellä näyttäisi olevan ainakin kaksi koulupsykologin paikkaa haussa.
Toivottavasti kuntalaiset äänestävät kunnanvaltuustoon saman henkisiä henkilöitä, jotka haluavat tehdä näinkin tärkeille asioille jotain, eikä vain päästää niitä menemään kausi kaudelta huonompaan suuntaan.

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu