Avioliitto (TM), Naimisiin (TM)

Keskustelussa homojen avioliitto-oikeudesta, tuntuu unohtuneen perusasiat. Sanat ”avioliitto” ja ”naimisiin”, ovat kulttuurihistoriallista perintöä, ja tarkoittavat nimenomaisesti vain miehen ja naisen välistä liittoa. Jos homoseksuaaliset ihmiset haluavat virallistaa suhteensa, niin ei sitä voida kuvailla sitten enää samoilla termeillä. Tätä varten täytyy kehittää aivan uusia sanoja, tai muodostaa nykyisin olevista parhaiten sitä kuvaava termi. Jostain syystä piimällä ja maidollakin on omat nimensä, jotta voidaan tietää mitä purkista tulee ulos.

Sitä paitsi, miksi ei ”Laki rekisteröidystä parisuhteesta 9.11.2001/950” voida laajentaa täydentävästi, jotta se vastaisi heteroihmisten avioliittoa. Miksi koko avioliittolakia täytyy muuttaa vain siksi, että muutama prosentti kansasta saisi mitä haluaisi muiden kustannuksella.

Jotenkin tuntuu, että mikä tässä nyt on ongelmana? Ajetaanko kirkko tässä tarkoituksella niin ahtaalle, että se viimekädessä haluaa itse erota valtiosta? Siinä tapauksessa ei taatusti tulla näkemään homoavioliittoja kirkoissa.

Mielestäni sanat ”avioliitto” ja ”naimisiin” tulisi säilyttää nimenomaisesti tarkoittamaan heteroparisuhteita. Homoseksuaalit keksikööt sitten itse omat terminsä kuvaamaan omia suhteitaan, ehdotan ”rekisteröity parisuhde” avioliitto-sanan tilalle, sekä ”rekisteriin” naimisiin-sanan tilalle.

Tulin myös miettineeksi, että miksi kirkko ei vaikkapa patentoisi termejä ”avioliitto” ja ”naimisiin”? Onhan heillä parisen tuhatta vuotta wanaha opus, jossa se määritellään. Voiko siitä enää panna paremmaksi 😀

Pitäisin myös adoptoinnin vain heteroparien keskeisenä juttuna, keinohedelmöityksestä puhumattakaan. Tosin, tällä tavalla saataisiin myös ”ehkä” homopariskunnat jatkamaan yhteiskuntaa, sillä eihän yhteiskunta, joka olisi täynnä homoseksuaaleja, voisi toimia mitenkään yhtä sukupolvea pidempään…

Mutta nämä on vain näitä ”wanahacantaisia” ja ”daandumukhcellisia” ajatuksia. Ikävää huomata jo 32 vuotiaana, että on tippunut vihreide…., siis, yhteiskunnan kelkasta ja ajatusmaailmasta.

petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen Kokkolan kaupunginvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu