Miksi nuorten kannattaa äänestää nuoria?

Laskeskelin äsken tuolta Suomen väestörakennetta vuodelta 2007:
http://pxweb2.stat.fi/Database/StatFin/databasetree_fi.asp
Ja vielä hieman tarkemmin täältä.
Sieltä voi itse kukin laskea samat asiat kuin minäkin laskin. Kerron ne seuraavana.
Oletetaan, että väestön eräänlainen veteenpiirretty viiva nuorten, tai nuorten lailla ajattelevien ja wanhojen ihmisten välillä menee iässä 40 vuotta.
Jos laskemme Kaikki suomen kansalaiset, jotka ovat yli 40 vuotta, niin heitä on yhteensä 2 763 993, kun taas nuoreksi luettavia, äänestysikäisiä 18-39 vuotiaita on 1 440 466.
Äänestysiän alle jää 1 093 573, jotka luoetaan lapsiksi ja nuoriksi, mutta ei äänestysikäisiksi.
Jos laskemme tarkemmin kaikki Kokkolalaiset, niin saamme luvuiksi:
0-17v = 8332
18-39v = 10139
40-   v = 18495
Siinä on Kokkolan asukkaat vuodelta 2007. Laiskuuttani en laita Lohtajaa, Ullavaa tai kälviää näihin lukuihin mukaan, ne kun pitäisi laskea työläästi erikseen.Mutta, kun näitä lukuja katselee, niin on varsin selvää, miksi kunnan asioista on päättämässä vanhat ihmiset. Jos oletamme, että kaikki yli 40 vuotiaat äänestävät omaa ikäluokkaansa, tai vieläkin vanhempaa, niin ei ole ihmekään, jos ei kunnallisvaaleissa nuoria ehdokkaita pääse läpi. Varsinkin kun nuoret vielä ovat niitä vähiten aktiivisia äänestäjiä.
Ole sinä nuori tai vanha, Kokkolalainen tai tuleva suurkokkolalainen, tee hyvä teko ja muista äänestää nuorta kunnallisvaaliehdokasta.

Ja tervetuloa nuorten kunnallisvaaliehdokkaiden tilaisuuteen nyt keskiviikkona 1.10.2008 kaupungin torille, siellä on mm. tynnyrisauna.

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu