Kansan mielipide se vain jaksaa kummastuttaa toisia

Nyt kun Ruotsissakin on tullut muiden Eurooppalaisten maiden tapaan ns. äärioikeistolainen puolue sikäläiseen eduskuntaan, niin ihmeen paljon siitä jaksetaan täällä Suomessakin jeesustella ja politikoida. Alkoi tässä hieman kummastuttamaan Päivi Lipposen blogikirjoituksen tyyli.

Ottamatta yhtään kantaa siihen, mitä äänestystulos merkitsee itse kullekin Ruotsissa, tai täällä Suomessa, tai mikä on kunkin puolueen poliittinen ojelma, muistuttaako jokin puolue siinäjasiinä maassa jotakin puoluetta, niin ei voida sanoa pelkästään puoluetta rasistiseksi. Puolueen rasistiseksi leimaaminen tarkoittaa myös sitä äänestäneiden ihmisten leimaamista rasistiseksi.

Kysyä pitäisi ennemminkin valtaapitäviltä, että miksi kansa äänestää näin. Kaikkeen on olemassa jokin syy. Syynä voi olla vaikkapa huono asioista tiedottaminen kansalle, tai sitten aikuisten oikeasti poliittisen kerman arjesta etääntyminen, ja siitä johtuva ajatuksen etääntyminen tavallisen kansan ajatuksista.

Pelin häviää se, joka antaa ymmärtää kansan äänestäneen väärin.

Pelin häviää se, joka ei edes yritä ymmärtää ”väärin äänestänyttä” kansaa.

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu