Kuka tätäkin lasta suojelisi?

Klikkaa TÄSTÄ, niin näet 2.10 julkaistun keskipohjanmaa-lehden jutun kuvan meistä nuorista torilla. Kuvassa käytetään parhaillaan yhtä meidän vaalikoneistamme, ne muut olivat noppa sekä mölkky.

————-
Palaan hieman takaperin 12.9 kirjoittamaani juttuun.
Nyt kansanedustaja Esa Lahtelan kysymykseen on viimein vastanut itse oikeusministeri.
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_631_2008_p.shtml#VASTAUS
Lyhyesti sanottuna:
”että alaikäinen lapsi on joutunut olemaan yksin ilman avustajaa ja edunvalvojaa oikeudenkäynnissä, kun vastapuolena on ollut yli 50 aikuista virka- ja luottamushenkilöä asiamiehineen. Miksi alaikäisen kuuluisi maksaa mitään siitä, että joku on virkavastuulla julkaissut hänen salassa pidettäviksi säädettyjä tietojaan? Yleisen oikeustajun mukaista ei ole, että oikeus harkitsee kohtuulliseksi määrätä lapselle 100 000 euron kuluvastuun.”

Miltäs teistä tuntuisi olla tämä lapsi, sadantuhannen euron velka päällä, ennenkuin edes aikuiselämä on kerennyt alkaa, etkä ole itse tehnyt mitään väärää. Millainen lapsi tästä lapsesta tulee?

Lisää pohdintaa asiasta:
http://sanomat24.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=11431&Itemid=164
sekä:
http://eok.fi/eok/index.php?option=com_content&task=view&id=168&Itemid=50

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu