Perusturvarikos rikoslakiin

Sanomat 24 sekä Vantaan sanomat ovat uutisoineet myös virkamiesvastuusta.
Vantaan kaupungin sosiaali- ja potilasasiamies, Miikkael Liukkonen, haluaisi päättäjät tilille perusturvarikoksista.

”Tuntuu, että lakeja ei tarvitse enää noudattaa. Niitä pidetään vain ohjeellisena hyvän käytöksen kirjana”
Liukkonen haluaisi, että rikoslakiin lisättäisiin erillinen pykälä koskien perusturvarikollisuutta. Se tarkoittaisi sitä, että päättäjät joutuisivat henkilökohtaiseen vastuuseen jos he alimitoittavat kunnan sosiaali- ja terveysbudjetin mm. vaikkapa kouluterveydenosalta ja jos jotain sen seurauksena tapahtuu.

”Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton sosiaalibarometrin mukaan vajaa kolmannes Suomen kuntien sosiaalitoimista ja neljännes terveyskeskuksista kertoo alibudjetoineensa palveluitaan tietoisesti, kirjoittaa Vantaan Sanomat.”
Meidän rakas kuntamme Kokkola, on juuri tarinan kertoma tahallinen alibudjetoittava kunta. Sitten aina loppuvuodesta ihmetellään, kun pitää ottaa velkaa tai säästää jostain muusta, että saataisi edes jossain kuosissa pysymään lakisääteiset palvelut. Ne kun eivät ole kuosissa tälläkään hetkellä.

petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen Kokkolan kaupunginvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu