Amnesty joku raja / nuorten vaalipaneeli

Tänäisessä nuortenvaalipaneelissa kaupungintalolla meidän nuoret kunnallisvaaliehdokkaat haastettiin mukaan amnestyn ”joku raja” kamppanjaan mukaan. Haluan heti ensimmäisenä kertoa sen, että vastustan väkivaltaa sen kaikissa mahdollisissa muodosissa.
Hetken luin kamppanjan aiheita heidän nettisivuiltaan, asiassa harjaantuneelle silmälleni kävi hyvin pian ilmi, kuinka puolinainen heidän kamppanjansa on. Sen vuoksi en voi siihen yhtyä.

1. Kamppanjasta puuttuu maininta henkisestä väkivallasta, tai en ainakaan sitä huomannut. Henkisen väkivallan uhrina voin sanoa sen, että ennemmin ottaisin turpiin ja pari tikkiä, kuin ottaisin vastaan pitkää henkistä väkivaltaa. Henkisestä väkivallasta ei jää todisteita eikä merkkejä, kuinka siis todistaa sellaisen uhriksi joutuneensa?

2. Kamppanjassa puhutaan pääasiallisesti vain seurauksien, eli väkivallan, hoidosta, kun pitäisi keskittyä enemmänkin ennaltaehkäisevään työhön väkivallan syyn selvittämiseksi. Tuskin kukaan tervemielinen huvikseen lyö. Väkivaltaa taasen voi aiheuttaa niin moni eri seikka, kuten mm. tämä henkinen väkivalta jota jokainen voi saada mistä tahansa.

3. Kamppanjassa ei puhuta naisten aiheuttamasta väkivallasta, vaikkakin tätä on vähemmän kuin miesten aiheuttamaa, mutta ero on joidenkin kuulemieni tilastojen mukaan pieni.
Jos keskitytään liikaa vain miesten naisille aiheuttamaan väkivaltaan, niin menettää uskottavuutensa ja tulee leimatuksi vain vihaiseksi, kirjoittelevaksi naiseksi. Tosin yhteiskunnassa on muutenkin jotain vialla, kun se sellaisia naisia tuottaa.

4. Jos yhteiskunta tuottaa todellakin väkivaltaisia miehiä, niin ei tässä kamppanjassa oteta mitään kantaa sen syntymissyihin. Pääosin siksi kamppanja jääkin puolikkaan oloiseksi. Kumminkin valtaosa KAIKESTA väkivallasta kohdistuu miehiin itseensä, miksi sitä ei haluta tutkia, miksi siitä ei puhuta, niin, miksi?

5. Aina kun kerrotaan joku tilasto missä toinen sukupuoli on uhrina, niin pitäisi automaattisesti etsiä vastaava tutkimus, missä kerrotaan tilastoitu toisenkin sukupuolen väkivalta. Ei ole mikään harvinaisuus, että nainen puukottaa miestä, myös syyt jäävät varjoon.
Kehoitankin jokaista kriittiseen tilastojen tutkimiseen, onhan ammattilaisten tunnettu vitsi, että tilastoista saadaan sellaisia kuin halutaan jättämällä jotain lukuja pois.

Mielestäni amnesty voi jatkaa kamppanjansa kehittelemistä tämän kamppanjan pohjalta, mutta satsaten sen 50% lisää tutkimusta asian tiimoilta. Näin amnesty voisi toteuttaa uskottavampaa politiikkaa, tämmöisenään sille kuiskutellaan selkien takana. Selkien takana siksi, että tuskin kovin moni muu mies uskaltaa lähteä arvostelemaan naisväkivaltaa koskevaa kamppanjaa.
Tällaisenaan en tosiaan voi kamppanjaan liittyä, koska siinä ei puhuta mielestäni tarpeeksi väkivallasta kauheimmasta, eli henkisestä väkivallasta.

Toivonkin RAKENTAVIA ja TASA-ARVOISIA kommentteja asiasta, ehkä joku saa minut vakuutetuksi tämän kamppanjan hyvyydestä, tällaisenaan en näe siihen osallistumista mielekkääksi, koska tuomitsen itse KAIKENMUOTOISEN väkivallan.
🙁 sorry

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu