Jälleen eräs arveluttava korkeimman oikeuden ratkaisu…

http://www.kko.fi/45296.htm

KKO:2008:109

Myös

http://www.nelonen.fi/uutiset/uutinen.asp?cat=1&d=47245

 

Mies ja nainen menevät naimisiin, saavat lapsen, eroavat, mies maksaa elatusta.

Mies maksaa elatusta monta vuotta vain huomatakseen sen, että ei ole edes lapsen oikea isä. Mies lähtee hakemaan oikeusteitse elatusmaksujaan takaisin, nehän olisikin kuulunut maksaa lapsen oikean isän tai valtion.

Oikeudessa selviää, että nainen oli jo alkuraskaudestaan lähtien tiennyt, että lapsi ei ole hänen ja aviopuolisonsa yhteinen.

Korkeimmassa oikeus päätti äänestämällä, että naisen ei tarvitse maksaa miehelle takaisin elatusmaksuja, koska hän on työttömänä ja siten vähävarainen ja koska mies on hyvin tienaava. Myös siksi, että on lapsen etu, että äidiltä ei peritä vähäisistä rahoista enää mitään.

Hassua, tällä logiikalla tämä äiti voisi sitten vaikka varastaa mitä hyvänsä, ”eihän häntä voi rangaista koska hän on työtön ja hänellä on lapsi”.

Mieheltä on ymmärtääkseni myös jopa ulosoton kautta vaadittu osa tästä elatusmaksusta.

Korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen hän ei saa yhtään mitään keneltäkään, vaikka on maksanut toisen lapsen elatuksen täysin aiheettomasti ja joka häneltä on peritty petoksella.

Käsittääkseni esim. pahoinpitelytapauksissa valtio maksaa uhrille korvaukset ja perii sitten itse tältä pahoinpitelijältä nämä rahat itselleen. Jos äiti oli nyt tässä tapauksessa niiiiin varaton, niin MIKSI tässä tapauksessa valtio ei maksanut miehelle kärsimiään kustannuksia? Voiko näin törkeästi käyttäytyneen naisen, suorastaan emakon, jättää täysin ilman minkäänlaista rangaistusta tässä asiassa? Kyllä korkeimman oikeuden päätöksen perusteella näköjään voi…

TOIVOTTAVASTI tämä mies valittaa euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen asiassa! Mitä minä tästä asiasta lukemani perusteella mitään tajuan, niin se huutaa vääryyttä ja oikaisua. Mielestäni Suomi ansaitsee rangaistuksen tässäkin asiassa euroopasta päin!

 

http://www.echr.coe.int/ECHR/EN/HUDOC/description

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu