Presidentin uudenvuoden puhe

Presidentin populistinen uudenvuoden puhe herätti minussa tietyin kohdin ärtymystä. Kun on tullut perehdyttyä miesten ja naisten oikeuksiin Suomessa, niin ei ole voinut tulla huomanneeksi miten asiat todella ovat.

Seuraavaksi pari otetta puheesta ja kommenttiani niihin:
http://www.presidentti.fi/netcomm/news/showarticle.asp?intNWSAID=71948

”Koulusurmat ja muu julkista huomiota saanut väkivalta ovat valitettavasti vain jäävuoren huippu. Maassamme surmataan vuosittain yli sata ihmistä. Henkirikollisuus on suurelta osin miesten keskinäistä väkivaltaa, mutta kymmenet naiset menettävät vuosittain henkensä lähisuhdeväkivallan uhreina. Raiskaukset ja muu väkivalta on vielä tätäkin yleisempää. Me emme voi emmekä saa ummistaa silmiämme tältä. On saatava aikaan muutos.”
Presidentti yhdistää koulusurmat ja kaiken miesten tekemän väkivallan. Melko reilua puhua koulusurmista ja heti seuraavaksi puhua miesten aiheuttamasta parisuhdeväkivallasta, raiskauksista yms. Melkoinen tyylimoka, etten sanoisi. Entäs se naisten aiheuttama väkivalta sitten? Eikö se ole jotenkin yhtä tuomittavaa kuin miesten aiheuttama? Entä naisten aiheuttama perheväkivalta?

”Raiskaukset ja muu väkivalta” Kertoo taasen vallan hyvin että puhujan mielestä muuta vakavastiotettavaa väkivaltaa ei olekaan kuin miehen naiselle aiheuttama väkivalta.

On saatava aikaan muutos.” Siinä olen samaa mieltä. Nimittäin tämmöinen myös kansanedustajien lehtikirjoituksissaankin lietsoma disinformatiivinen, populistisesti yleistävä ja faktoista kertomaton lukijaa tyhmentävä propaganda vain miesten aiheuttamasta pahasta pitäisi saada loppumaan. Mutta eihän se lopu niin kauan kuin sillä on mahdollista saada valtaa, eli ihmisiä äänestämään itseään. Mutta sellaista me saamme mitä äänestämme..
”Voimme vaikuttaa asiaan myös yhteisin toimin. Yleinen hyvinvointipolitiikka ehkäisee syrjäytymistä. Riittävät mielenterveyspalvelut tai ennaltaehkäisevä sosiaalityö olisivat voineet auttaa monissa tilanteissa. Koulukiusaamiseen on puututtava ajoissa. Väkivaltakäyttäytymisen kovuuteen vaikuttavat myös ampuma-aseiden suuri määrä ja rankka alkoholin käyttö.”
Nii-in… Meillähän ei olisi väkivaltaa jos meillä ei olisi alkoholia ja ampuma-aseita. Luonnollisesti alkoholi lisää jossain määrin väkivaltaa, mutta juopuneen väkivallan syy on aina jossain muussa kuin alkoholissa. Se on aina jossain juopuneen henkilön omassa henkilökohtaisessa ongelmassa joka tulee alkoholin vaikutuksen alla helpommin ilmi. Yhtä hyvin se ongelma voi tulla ilmi selvinkin päin kunhan sen kanssa vain yksin joutuu painiskelemaan. Oliko esim. koulusurmaaja ampuessaan päissään? Tuskin.

Niinkin ylimalkainen termi kuin, ampuma-ase, kertoo sen, että puhujalle kaikki mihin saa luodin on vain samanlaisia ”pyssyjä”. Aseita on erikaliiberisia, sitten on myös pistooleja ja kivääreitä. Ihmiset käyttävät niitä urheiluharrastukseen ja metsästykseen, eivät tappamiseen kuin jotkin satunnaiset hullut. Se että hullu saa aseen, on se ongelma. Ja vielä syvemmälle pohdittaessa pitää miettiä miksi ihmisestä on tullut niin hullu että ampuu toisia. Ei ole aseen syy, että sillä ammutaan. Yhtä hyvin koulusurmaaja olisi voinut kaapata vaikkapa rekan ja ajaa sillä päin bussia.
Tulisikin enemmän pohtia mistä se miesten väkivalta johtuu, eikä vain pitää sitä miesten luontaisena ominaisuutena. Miksi miehet voivat tässä maassa niin huonosti? Minäpä luulen tietäväni ainakin osatotuuden! Se johtuu siitä, että tässä maassa mies ei saa olla heikko eikä kertoa ongelmistaan eikä valittaa. Tämä johtuu kulttuuristamme ja tavastamme kasvattaa lapsemme. Tätä miesten oman tuskansa nielemistä pahentaa vain se, että heidät sen lisäksi syyllistetään heidän tekemisistään asioista ja tavoista, jotka he edes jollain tapaa mieltävät miehisiksi tavoiksi. Mitkä ovat ystävät hyvät viimekädessä miehisiä ja mitkä feminiinisiä tapoja. Nykyään miehet leipovat ja ovat kuukausia isyyslomilla, niin minä ainakin olen tehnyt. Nykyään naiset ovat ura-ohjautuvia sinkkuja jotka ihannoivat sinkkuelämää tai ovat miehille tyypillisissä tehdastöissä. Viimekädessä nykyisin miehet ja naiset voidaan erottaa vain sukuelimistään, ei tavoistaan elää elämäänsä. Siksi minua loukkaa aina suuresti tämmöiset kirjoitukset, haukuttiin niissä sitten piilotajuisesti miehiä tai sitten naisia.
Milloin tässä maassa puututtaisiin asioiden oikeisiin ongelmiin ilman populistista, omaa valtaa pönkittäviä puheita, jotka ovat omien henkilökohtaisten mielipiteiden mukaisia vastoin käytännön todellisuutta.

Päättäjät tässä maassa paisuttelevat ja luovat ongelmia jotta saisivat vain lisää mainetta ja valtaa itselleen. Päättäjillä on tapana elää pää puskassa omissa fantasioissaan vailla reaalipohjaista kosketusta nyky-yhteiskuntaan. Me todellakin tarvitsemme Rehellisiä ja rohkeita ihmisiä asioista päättämään ja ongelmia ratkomaan.

Lisää aiheesta:

http://www.partanen.ehdokkaasi.net/Lehtikirjoitukset.html

http://www.partanen.ehdokkaasi.net/K-Plehti23032007.jpg

http://www.partanen.ehdokkaasi.net/K-Plehti11072007%20myytteja%20murtama…

http://www.partanen.ehdokkaasi.net/K-P%20lehti%2031.1.2008%20naisistunut…

http://www.partanen.ehdokkaasi.net/K-P%20lehti%2030.7.2008%20sihvovastau…

petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen Kokkolan kaupunginvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu