Kalapuikkoefekti / vain muutaman kalapuikon tähden

Tänään uutisoitu kalapuikkojupakka saa kenties viimeinkin keskustelunaiheeksi koulujen ruokarahojen puutteen.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/46751-sota-yhdesta-kalapuikosta-koulussa-%E2%80%93-poliisit-paikalle

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1633664

Liityin kunnallisvaalien alla http://www.kouluruokavaalit.fi/ruoka.fi/www/fi/index.php sivuston aloittamaan kamppanjaan kouluruokamäärärahojen nostamisen puolesta. Näemmä aiheesta, sillä jos kasvava mies ei saa kolmea kalapuikkoa enempää lihaa syödäkseen, niin miten tämä meidän nuoriso jaksaa liikkua kun siihen kerran kannustetaan?

Ymmärrän että tässä kalapuikkojupakassa koululla on tiukka budjetti ja ei saa ottaa enempää kuin kolme kalapuikkoa, mutta miten ihmeessä asia voi edetä siihen pisteeseen, että jopa poliisi joudutaan kutsua paikalle? Ja huomion arvoista on vielä sekin, että poika jäi sitten kokonaan ilman ruokaa, ja kun poika poliisin saavuttua paikalle tavallaan oli pakotettu lähtemään koulusta, niin hän joutui lähtemään kesken kotitaloustunnin! Siis reppana yritti ilmeisesti edes kotitaloustunnilla saada syödäkseen edes jotain, mutta pois vain piti lähteä.

Voin vain kuvitella että koulu on jo ilmoittanut kaikenmaailman sosiaaliviranomaisillekin tilanteesta ja koko perhettä rassataan parhaillaan asian tiimoilta. Poika joutuu leimatuksi loppuelämäkseen ”kalapuikkomieheksi” ja syrjäytyy koulutuselämästä. Yhteiskunta haluaa ilmeisesti kasvattaa hänestä sosiaalietuuksien ammattikäyttäjän…

Joku jo huomasikin, että kannattaa vissiin lähettää tuohon kouluun postissa hieman kalapuikkoja, ettei käy sama uudestaan 😀

 

P.S. EI NÄIN! VIRHE!

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu