Kiitos joulupukki!

Rakas joulupukki. Vuosi sitten toivoin sinulta parempaa huomista palkansaajille. Olet antanut jo nyt melkein kaiken toivomani, ja ymmärrän että osa lahjoista tulee pian joulun jälkeen uudenvuodenlahjana.

Annoit meille vasemmistolaisen hallituksen, joka mm.: korottaa 183 miljoonalla eurolla pieniä eläkkeitä niin ettei se samalla syö mm. asumistukea, täsmentää hoitotakuun tarkoittavan hoitoon pääsyä 7 päivän sisällä hoidon arvioinnista, vanhuspalveluiden ympärivuorokautisessa hoidossa hoitajamitoitus nousee asteittain 0,7 hoitajaan, palauttaa lapsille subjektiivisen oikeuden varhaiskasvatukseen, purkaa aktiivimallin joka ei palkitse työtöntä aktiivisuudesta, korottaa perusturvan varassa elävien tukia, osoittaa perusväylänpitoon satoja miljoonia euroja lisää rahaa, osoittaa lisää rahoitusta ammattikouluille, lukioille ja yliopistoille, lisää poliisien määrää, lisää puolustusvoimien henkilöstön määrää, lisää kertausharjoituksia, uudistaa puolustusvoimien kalustoa, kuntiin kohdistettu leikkauspolitiikka päättyy ja indeksikorotukset palautetaan, kunnille osoitetaan yhteensä 1,1 miljardia euroa lisärahoitusta ja kaikki kunnille tulevat uudet tehtävät rahoitetaan täysimääräisesti, työnantajan velvollisuus torjua syöpävaaraa laajenee ja verottomat päivärahat korottuvat. Näiden etuuksien paraneminen koskettaa tavalla tai toisella jokaista perhettä ja varsinkin niitä perheitä joilla ei esimerkiksi terveydellisistä syistä johtuen ole töitä.

Yksi asia josta joulupukki pitää vielä palkansaajaa jännityksessä, on KIKYn palkattoman työajan poistaminen. Työnantajajärjestöjen mielestä KIKY-talkoistakin joutuu talkoon tekijä maksamaan vielä näiden KIKY-talkoiden jälkeenkin huonojen palkankorotusten muodossa. Mitkä talkoot ne sellaiset ovat? Siinä missä oikeistovetoisen hallituksen ollessa vallassa, pystyi työntekijöitä ja heidän perheitään puolustamaan vain työntekijäjärjestöt SAKn johdolla mm. poliittisilla lakoillaan. Nyt kun on vasemmistovetoinen hallitus, niin työnantajajärjestöt puolestaan haluavat palkattomien talkoiden jatkuvan ja yrittävät vain estää säällisten palkankorotusten antamisen.

Kysyn sinulta joulupukki, että voisitko sinä ottaa kolmikannan tuomarin roolin ja muistuttaa työnantajajärjestöjä, että heille voi olla tulossa risuja tulevina vuosina jos he eivät kunnioita työmarkkinoilla lähimmäisiään, eli työntekijäjärjestöjä, jotka edustavat työntekijöitä työpaikoilla.

Petri Partanen
SDP

petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen Kokkolan kaupunginvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu