Kokkotyösäätiöstä ei ole kerrottu kaikkea

Jätin 13.11.2017 Kokkolan kaupunginvaltuustossa aloitteen, jossa patistelin kaupunkia toimimaan EU-hankerahoituksen hakemisessa työttömyyden hoitamiseksi. Samassa aloitteessa totesin, että työttömyyden hoitamisesta puuttuu koordinaatio. Vastoin aloitettani vuonna 2018 Kokkolan kaupunginhallitus lopetti rahoituksen kahdelta hankerahoituksella toimivalta hankeelta. Sain vastauksen aloitteeseeni tämän kaiken jälkeen jossa vakuuteltiin asioiden olevan hoidossa. Hankerahoituksissa suurin osa tulee käytännössä EU-rahoituksesta, jota hankkeisiin oli jo loppuvuodesta 2017 hakematta noin kaksi miljoonaa euroa tavoitteeseen nähden.

Kaupunki ja SOITE suunnittelevat yhdessä Kokkotyösäätiölle korvaavaa toimintaa, mutta jos he eivät perusta jotain heti vanhan päälle, tulee väistämättä katkoksia palveluihin. Kaiken uuden käynnistämisen byrokratiaan kuluu muutenkin aina liikaa aikaa ja kokouskahvia. Tämä aika on pois työttömyyden hoidosta, ja ennen kaikkea se on pois työttömiltä itseltään.

Kokkotyösäätiö olisi KP 4.2.2021 uutisen mukaan saanut 350 000 euroa toiminnan jatkamiseen, jos Kokkola olisi tukenut sitä 150 000 eurolla. Tätä rahoitusta kaupunki ei halunnut maksaa ja on nyt sen päätöksen johdosta jo pelkästään Kokkolassa lopettamassa noin viiden sadan pitkäaikaistyöttömän työvalmennusta, työkokeilua tai työpajatoimintaa.

Tuntuu että aina vain työttömyyden hoitamisesta kunnassamme puuttuvat omistajuus ja koordinaatio. Maksun tämän puutteesta maksavat Kokkolan veronmaksajat. Työttömyyden sakkomaksun vuodelta 2020 arvioidaan KP 23.11.2020 uutisessa nousevan jopa kolmeen miljoonaan. Paljonko tämä nousee jos työttömien auttaminen vähenee? Näillä eväillä Kokkolan työllisyyden kuntakokeilukin on tuomittu vaikeaan alkuun.

Jokin tässä hommassa ei nyt täsmää. Se johtunee siitä, että kaikkea ei ole kerrottu. Nyt vaalien alla tulisi median selvittää mitä ei ole kerrottu, ja miksi etenkin perussuomalaiset puolueena ovat niin kiivaasti olleet kokkotyösäätiötä vastaan.

Petri Partanen

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu