Kuka on hädän hetkellä sinun puolellasi?

Ensiapu jossa saat hätääsi nopeaa apua, sairaala jossa perheesi voi käydä synnyttämässä, neuvola jossa lastesi kasvua seurataan, palvelukoti joka palvelee vanhempiasi, hammaslääkärin sijainti, tai kuinka kauan palokunnalta kestää saapua asuntoasi sammuttamaan. Näistä asioista käynnissä olevissa aluevaaleissa valitut päättäjät tulevat aikanaan päättämään.

Näissä vaaleissa päätetään siis juuri niistä asioista, joita juuri sinä tarvitset, kun sinulla on hätä, tai kun asiasi on muutoin todella tärkeä ja henkilökohtainen. Näillä aloilla sinua palvelee koko Suomessa lähes 200 000 ihmistä. SOTE- ja pelastustoimen uudistuksessa onkin valtakunnan tasolla kyseessä historian suurin liikkeenluovutus, jossa alalla työskentelevät ihmiset siirtyvät uuden työnantajan palvelukseen.

Rahaa alalla käytetään vuositasolla noin 20 miljardia euroa, eli noin 3600 veroeuroa per asukas. SOTE ja pelastustoimen alalla työskentelee paljon SAK:laisia ammattilaisia, joilla on paljon kokemusta alan toiminnasta. Aluevaltuustoihin täytyykin saada arjen peruspalveluistamme päättämään ihmisiä, jotka tietävät mitä ala tarvitsee ja mitä ihmiset tarvitsevat.

Palvelun laadun ja hoidon onnistumisen kannalta ei ole yhdentekevää hoitaako sinua tai lähimmäistäsi hädän hetkellä ammattilainen, joka on työn aliresursoinnin vuoksi uupunut, vai joka on oikean resursoinnin kautta virkeä ja motivoitunut. Resursointi ja työssäjaksaminen ei tässä tapauksessa olekaan pelkästään työpaikan oma asia, vaan palveluiden laadun tason kautta koko alueen asukkaita koskeva asia. Siksi tarvitsemme aluevaltuustoihin erityisesti henkilöstöä, sekä heidän edustajiaan kuuntelevia aluevaltuutettuja.

SAK Pohjanmaan aluetoimikunnan pj.
Petri Partanen

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu