Oikea teko Kokkolan kaupunginvaltuustolta 18.05.

Kokkolan kaupunginvaltuuston kokouksessa 18.05. hyväksyttiin Kokkolan uusi rakennusjärjestys. Uuden rakennusjärjestyksen mukaan ranta-alueella saa nyt rakentaa hieman entistä isomman mökin ja terassinkin saa lasittaa ilman että se vaikuttaa rakentamisen enimmäismäärään.

Vaikka itselläni ei ole mökkiä, niin koen muutoksen hyvänä jokaiselle jolla sellainen on. Koronakriisillä voi olla pitkäaikaiset vaikutukset ihmisten matkustuskäyttäytymisen lisäksi myös etätyön tekemiseen. Tämä todettiin myös Keskipohjanmaalehdessä 24.5. Mökkejä ostetaan nyt entistä enemmän. Meidän Kokkolan seudulla tuleekin yrittää ottaa kaikki mahdollinen hyöty irti koronakriisin mukana tuomasta kulutuskäyttäytymisen muutoksista, ja tätä vasten tarkasteltuna oli täysin oikea päätös antaa ihmisille mahdollisuus rakentaa, tai sitten kunnostaa omaa mökkiä vastaamaan paremmin nykyaikaa ja nykymukavuuksia.

Nykyaikana mökkeilyltä vaaditaan enemmän kuin kymmeniä vuosia sitten. Esimerkiksi nuoren saaminen mökille voi olla vaikeaa, jos siellä ei ole kaikkia nykymukavuuksia ja arkielämästä poikkeavia elämyksiä. Nyt on parempi mahdollisuus rakentaa tai kunnostaa sellainen mökki, että siellä viihtyvät kaikki ikäluokat lapsista vanhuksiin. Ei ole keneltäkään pois, jos joku omalla mökillään jatkossa enemmän viihtyy, ja jos kaiken lisäksi mökkirakentaminenkin Kokkolassa jatkossa vilkastuu. Tarvitsemmekin juuri nyt kipeästi lisää töitä ja taloudellista toimeliaisuutta, koska koronakriisi toi mukanaan lomautusaallon ja suuren loven kaupungin verotuloihin. Edellä mainittujen näkökulmien vuoksi äänestin uuden rakennusjärjestyksen puolesta.

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu