Onko paikka pöydässä, vai ruokalistalla?

Ilman julkista sektoria yksityisellä sektorilla ei olisi teitä, rautateitä, energiaverkkoja, kaavoituspalveluita tai koulutettua työvoimaa. Kuntavaaleissa päätetäänkin ihmisiä ja yrityksiä kaikista kaikkein lähimpänä olevasta demokratiasta.

Kuntavaaleissa ei kuitenkaan ole pelkästään kyse yksityisen sektorin palvelemisesta. Siinä on mitä enimmässä määrin kyse kaikkien kunnassa asuvien ihmisten lähimmistä palveluista, kuten esim. SOTE-palveluista, sivistystoimesta, vesi- ja jätehuollosta ja ympäristöpalveluista. Kuntalaisten onneksi SOTE-uudistus toteutetaan nyt ihminen edellä, eikä suurten pääomien ehdoilla. Kokkolassa on SOTE-uudistuksessa oltu monia muita alueita edellä jo pitkään. Rajat ylittävä yhteistyö SOITE:n kautta takaa parhaan mahdollisen palveluverkoston.

Kuntien on näytettävä esimerkkiä hyvän työnantajan mallista ja ottaa henkilöstön asema huomioon kilpailutusten yhteydessä. Raha ei voi olla ainoa määräävä tekijä kilpailutuksissa, vaan merkitystä on myös sosiaalisilla, työoikeudellisilla ja ympäristötekijöillä.

Tuleva nelivuotinen valtuustokausi voi tuoda eteen kuitenkin myös vielä odottamattomia vieraita, joista korona on vain yksi esimerkki. Odottamattomia vieraita saattaa tulla myös valtakunnan politiikan kautta. Yksi esimerkki tämmöisestä odottamattomasta vieraasta oli vuoden 2015 KIKY-oikeistohallitus. Perussuomalaiset ja Kokoomus ovatkin jälleen valtakunnan politiikassa löytäneet yhteisen sävelen asettamalla työntekijöiden palkat, työttömyysturvan ja eläkkeet yhteiselle ruokalautaselleen.

Kaikki vaalit ovat kytköksissä toisiinsa. Jos palkansaajat eivät vaaleissa äänestä heihin myönteisesti suhtautuvia puolueita, ei palkansaajilla tulevaisuudessa ole paikkaa päättävissä pöydissä. Se jolla ei ole paikkaa päättävissä pöydissä, saa paikan ruokalistalta. Varaa itsellesi paikka pöydässä äänestämällä palkansaajien asioita puolustavia ehdokkaita kuntavaaleissa.

SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön pj.

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu