Upea ja mahtava Kokkola!

Kun Suomea ja maailmaakin hieman kiertää, niin näkee oman kaupungin uudesta näkökulmasta. Monia asioita pitää itsestään selvinä, mutta sitä ne eivät todellakaan muualla ole. Ei monesta paikasta löydy näin upeaa uimahallia tai näin mahtavia kevyen liikenteen väyliä ja luontopolkuja vesistön varrelta liikunnan harrastajille.

Kaukaa saa myös etsiä niin hienoa teollisuusaluetta mitä Kokkolasta löytyy! Pohjois-Euroopan suurin epäorgaanisen kemianteollisuuden ekosysteemi, jossa tehdään metalleja tulevaisuuden hiilineutraalin maailman tarpeisiin. Suomen suurin bulk-, raideliikenne- ja transitoliikennesatama, jossa käy noin 600 laivaa vuodessa. Alue työllistää suoraan 2300 työntekijää ja välillisesti vielä tätäkin enemmän. Ilman suurteollisuutta Kokkola olisi huomattavasti pienempi kaupunki, jolla olisi puolestaan vaikutusta koko Keski-Pohjanmaan elinvoimaisuuteen.

Jotta voimme säilyttää kaupunkimme Suomen ja maailmankin luokan tasoisena paikkana asua, opiskella ja työskennellä, tarvitsemme sen säilyttämiseen jatkuvaa kykyä ajatella asioita uudesta näkökulmasta. Siinä missä virkamiehet hoitavat arjen askareet ja kehittävät aluetta, on poliitikkojen tehtävänä etsiä uusia kasvun paikkoja ja arvioida kunnan arjen sujumista.

Olenkin kuluvalla valtuustokaudella patistanut virkamiehiä miljoonien EU-hankerahoituksen hakemiseen työttömille, kuin myös pyytänyt etsimään uusia kasvun paikkoja Hornetit korvaavan HX-hankkeen mukana tuoman miljardiluokan teollisen yhteistyön kautta. Jos ei näe isoa kuvaa ja usko omiin kykyihinsä, ei näe myöskään uusia näkökulmia eikä silloin voi olla näkymää tulevaisuuteenkaan. Kokkola voi olla huomattavasti kokoaan isompi paikka, jos me vain uskallamme uskoa itseemme ja omaan tekemiseemme. Ja sen maailmanluokan tekemisenhän me jo osaamme.

Kuntavaaliehdokas/SDP

0
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu