Vastaus Haapasaarelle ja Ruisaholle

Hienoa että Tiina Isotaluksen valtuustosähköpostiini (jota en tarkista joka päivä) lähettämälle kirjoitukselle löytyi vastuuhenkilöt. Emma Haapasaari ja Sakari Ruisaho. Heidän ainoa näkökulmansa näyttää olevan se, että allekirjoittanut ei osallistu heidän mielestään kivoihin kokouksiin, joissa tehdään mm. syrjiviä kannanottoja yksinkertaisella äänienemmistöllä.

Ymmärrän miksi Ruisaho puolustaa Soiten hallintoa, koska hän mahdollisesti esimiehenä lukee kuuluvansa tähän portaaseen. Mutta sitä en ymmärrä, miksi PAM hallituksen jäsen, Haapasaari, haluaa asettaa YT-neuvotteluissa tekevän portaan työntekijät huonompaan asemaan.

Jos YT-neuvottelut johtavat irtisanomisiin, niin elävässä elämässä korkeammin koulutetuilla on aina lähtökohtaisesti paremmat mahdollisuudet saada töitä koulutuksensa ja asemansa kautta luotujen kontaktien avulla. Siksi poliittisten päättäjien kannanotto YT-neuvotteluiden alla erityisesti hallinnon tai johdon puolesta, on yksinkertaisesti syrjivä kannanotto.

Teen työkseni ihmisoikeustyötä, eli edustan Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työehtosopimuksen työntekijöitä työpaikallani, harrastuksena edustan alueen puheenjohtajan roolissa kaikkia SAKn alaisten liittojen työntekijöitä, -alojen opiskelijoita ja -aloilta eläkkeelle jääneitä, joskus jopa kolmikantaisissa toimielimissä. Ei tarvitse ihmetellä jos syrjintä ja johtajien suosiminen hieman närästää sellaista henkilöä, joka työskentelee siellä, missä SDP sai alkunsa, työntekijöiden keskuudessa.

Harras voi olla, vaikkei kirkossa kävisikään. Yhtälailla kokoukset eivät ketään hurskaaksi tee – vain teot voivat sen tehdä.

Petri Partanen
SDP

petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen Kokkolan kaupunginvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu