Vastaus Huukille

Manolis Huuki kirjoitti Keski-Pohjanmaalehdessä 26.7. EU:n elpymisrahastosta. Hän väitti että perustuslakivaliokunnan yli on kävelty, elpymisrahasto on ”moolokin kita”, valta menee Brysseliin ja perusteli kantaansa Tuomas Malisen lausunnoilla.

Elpymisrahasto ja EU:n jäsenmaksut sovittiin yhdessä, jolloin toisesta pois jääminen tarkoittaisi myös toisesta poistumista. Huukin mielipide tarkoittaa siis samalla EU-eroa. Kokonaisuuden laillisuuteen oikeellisuuteen ovat ottaneet kantaa mm. eduskunnan puhemies, suuren valiokunnan puheenjohtaja, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja, oikeuskansleri ja Eurooppaoikeuden professori, eikä heidän mielestään missään ole toimittu väärin. Mielestäni heidän osaaminen tässä asiassa on uskottavampaa, kuin Tuomas Malisen, joka haluaa mm. paluuta markkaan. Markan paluuhaaveista johtuvat seuraukset tietävät ne, joilla oli 1990 luvulla ulkomaan valuutassa velkaa. Asuntokuntien ja pienyritysten eurovelka nousisi myös suoraan siinä suhteessa, missä vientiteollisuus onnistuisi lobbaamaan markan devalvaatiota.

Suomi on ollut EU:ssa nettomaksaja lähes jokaisena vuotena, mutta on tulevana kautena vähiten nettomaksava. Silti Suomi maksaa EU:lle vähemmän vuositasolla, kuin mitä EU:n ulkopuolinen Norja maksaa päästäkseen EU:n sisämarkkinoille ja noudattamaan EU:n luomia säännöksiä, ja kiltisti se Sveitsikin maksaa.

EU:n heikoimpia maita tuetaan nyt erityisellä elpymisrahastolla, jotta koko EU-alueen talous voisi paremmin. Keski-Pohjanmaalla viennin arvo asukasta kohden on maan suurin, yli kaksinkertainen valtakunnan keskiarvoon nähden. Vientikauppa taloudellisesti hyvinvoivalle EU-alueelle on siis maakuntamme elinehto. Keski-Pohjanmaa kuuluu myös korkeamman EU-tuen piiriin Itä- ja Pohjoissuomen kanssa. Tämän alueen tukimäärä kasvaa tulevalla rahoituskaudella 100 miljoonalla, puhumattakaan 400 lisämiljoonasta koko maataloudelle. Myös Kannus saa siis lisää rahaa.

Business insiderin laskujen mukaan BREXIT on tullut maksamaan briteille jo nyt noin 47 edellisen vuoden EU-maksujen verran. Juuri julkistettiin myös raportti, jonka mukaan Venäjä olisi BREXIT-vaalien aikana vahvistanut EU-vastaisia mielipiteitä tarkoituksenaan vaikuttaa vaaleihin. Suomessa Venäjä pääsee vähemmällä, koska samanlaisia ”epäilysten varjoja” EU:n päälle heittävät kokoomuslaisen Huukin lisäksi tutkijatohtori Pyrhösen (YLE 23.7) mukaan myös Perussuomalaiset.

 

+2
petripartanen
Sosialidemokraatit Kokkola

Opiskelija, Teollisuusliiton valtuuston jäsen, SAK Kokkolan seudun paikallisjärjestön ja Pohjanmaan aluetoimikunnan puheenjohtaja, Kokkolan kaupungingvaltuutettu, bloggaaja ja somettaja, Isä.
Kiinnostuksen aiheet: palkansaajien oikeudet eli ihmisoikeudet, turvallisuuspolitiikka, maailmanpolitiikka, valtakunnanpolitiikka, lait ja sopimukset em. asioiden ympärillä, sekä kirjoittaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu