Rinteen tuomio on osoitus yhteiskuntamme epäkohdista

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi torstaina 24.3. Sdp:n puheenjohtajalle, kansanedustaja Antti Rinteelle 20 päiväsakkoa työriitojen sovittelusta annetun lain rikkomisesta. Oikeus hylkäsi korvausvaatimuksen Rinteen rikoksesta aiheutuneista vahingoista, koska lainsäädäntömme antaa kyseiseen rikokseen syyllistyneille erityisoikeuden luistaa korvausvastuusta.

 

Rangaistuksena 20 päiväsakkoa on naurettavan pieni tuollaisesta rikoksesta. Vertailun vuoksi todettakoon, että esimerkiksi ylinopeudesta on mahdollista tuomita (ja usein tuomitaankin) enemmän kuin 20 päiväsakkoa. Vahingonkorvausvelvollisuuden puuttuminen puolestaan sotii räikeästi kansalaisten oikeustajua ja yhdenvertaisuutta vastaan. On itsestäänselvää, että oikeudenmukaisuus vaatii rikollista korvaamaan rikoksellaan aiheuttamansa vahingot täysimääräisesti. Miksi jonkin rikoksen tulisi olla poikkeus tähän?

 

Kertooko Sdp:n puheenjohtajan saama tuomio tällaisesta rikoksesta laajemminkin jotain puolueen asenteesta lain noudattamista ja työrauhaa kohtaan? Ainakaan puolueen piiristä ei toistaiseksi ole kuulunut kommentteja koskien Rinteen tuomiota ja sen vaikutusta hänen uskottavuuteensa ja asemaansa puolueen puheenjohtajana.

 

Laittomien lakkojen järjestämisestä tulee välittömästi säätää syyllisille täysimääräinen vahingonkorvausvelvollisuus. Kaikki muu on pilkantekoa oikeudenmukaisuutta kohtaan. Yhteiskuntamme ei mistään yhteiskuntasopimuksista huolimatta selviä vaikeuksistaan, jos asenne suomalaista työtä ja työrauhaa kohtaan on tämä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu