Autoilun riistoverotus on hengenvaarallista

Aamulehti (23.6.) uutisoi 18–24-vuotiaiden kuljettajien aiheuttaneen noin joka viidennen kuolemaan johtaneen liikenneonnettomuuden vuosina 2010–2014. Lähes puolet näistä kuolonkolareista ajettiin vähintään 15 vuotta vanhalla ajoneuvolla. Autokannan uudistuminen säästäisi ihmishenkiä.

 

Suomen autokanta on Länsi-Euroopan vanhin, vaikka maamme kuuluu koko maailman vauraimpiin. On käsittämätöntä ja törkeää, että valtio vähät välittää liikenneturvallisuudesta ja riistää kansalaisia korkean autoveron muodossa. Vero astui voimaan vuonna 1958, jolloin sen luvattiin olevan tilapäinen. Tekniikan edistyessä autot kehittyvät jatkuvasti turvallisemmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi. Autovero on pahinta myrkkyä kehityksen hedelmien hyödyntämiselle.

 

Autoilun tiukka verottaminen on täyttä idiotismia maassamme, joka on EU:n harvimmin asuttu valtio. Ei ole mitään järkeviä perusteita verottaa autoja ja polttoainetta sen enempää kuin muitakaan hyödykkeitä. Autoverosta ja polttoaineverosta tulee luopua, pelkkä arvonlisävero riittää hyvin. Vuotuiset käyttövoima- ja ajoneuvoverot tulee myös lakkauttaa. Niin kauan kuin autoiluun kohdistuu erityisiä veroja, niiden tuotto on käytettävä vain ja ainoastaan tiestön ynnä muun yksityisautoilun tarvitseman infrastruktuurin rakentamiseen ja kunnossapitoon.

 

Kireä autoilun verotus on paitsi hengenvaarallista, myös elitististä. Hyväosaiset voivat aina hankkia uudehkon auton, kun taas nuoret ja pienituloiset joutuvat verotuksen takia tyytymään vanhempaan ja heikkolaatuisempaan autoon kuin mihin heillä normaalitilanteessa olisi varaa.

 

On korkea aika lopettaa kansalaisten riistäminen ja kyykyttäminen sekä ihmishenkien vaarantaminen. 58 vuoden tilapäisyys saa riittää! Autoveron poistamisen myötä maamme autokanta saadaan Länsi-Euroopan tasolle ja liikenneturvallisuus nykyistä paremmaksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu