Panostus liikuntaan tukee kansanterveyttä

Liikunta on eräs tärkeimmistä ihmisen terveyteen vaikuttavista seikoista. Terveys on erittäin tärkeää paitsi jokaiselle yksilölle, myös koko yhteiskunnalle. Tämän takia Tampereenkin tulee panostaa liikuntaan.

 

Tällä hetkellä liikuntamahdollisuudet ovat Tampereella tyydyttävät. On runsaasti ulkoilureittejä yleisessä käytössä, ja uimahallejakin kohtalainen määrä. Urheiluseuroilla on mahdollisuus järjestää toimintaa sisä- ja ulkokentillä. Vielä olisi kuitenkin parannettavaa.

 

Mielestäni ulkona sijaitsevilla urheilukentillä tulisi lähtökohtaisesti aina sallia kaupunkilaisten vapaamuotoinen ja spontaani pelaaminen varattujen vuorojen ulkopuolella. Tästä ei olisi haittaa kellekään — on kaikkien etu, että kaupunkimme kentät ovat mahdollisimman tehokkaassa käytössä. Valoisat kesäillat ja lämmin keli tarjoavat hyvän mahdollisuuden pelailla myöhään iltaan asti.

 

Tampereen maine menestyksekkäänä urheilukaupunkina ei säily ilman kovaa työtä. Onneksi kaupungin ja seurojen välinen yhteistyö toimii hyvin. Erinomaisena esimerkkinä kaupungin panostuksesta urheiluun käy Tesoman uusi palloiluhalli, joka tarjoaa loistavat puitteet sekä pelaajille että katsojille. On ollut ilo käydä seuraamassa siellä kasvattajaseurani Raholan Pyrkivän koripallo-otteluita. Myös Tammelan stadionhanke osoittaa, että kaupunki kykenee merkittäviin panostuksiin urheilun puolesta.

 

Kaupunkimme liikuntatilakapasiteetti tulee pitää riittävällä tasolla, jotta kaikille seuroille riittää vuoroja. Tilavuokrat on pidettävä mahdollisimman alhaisina, jotta liikuntaharrastusten kulut pysyvät kohtuullisina ja mahdollisimman moni tamperelainen pääsee harrastamaan.

 

Ymmärrän urheilun merkityksen, sillä minulla itselläni on monipuolinen urheilutausta. Olen pelannut kori- ja jalkapalloa sekä toiminut koripalloerotuomarina. Nykyään harrastan maratonjuoksua, minkä lisäksi käyn myös kuntosalilla. Tykkään myös käydä katsomassa urheilua ja kannustamassa kotikaupunkimme joukkueita paikan päällä.

 

Vaikka itse juoksenkin suurimman osan lenkeistäni asfaltoiduilla kaduilla (koska samalla alustalla juostaan suuri osa maratoneista), ymmärrän myös erillisten ulkoilureittien merkityksen. Kaupungin maankäytössä on pidettävä huoli siitä, että jokaisella kaupunkilaisella on ulkoiluun sopiva reitti kohtuullisen matkan päässä.

 

Kaikenlaiset tapahtumat elävöittävät kaupunkiamme ja luovat Tampereesta myönteistä mielikuvaa vetovoimaisena kaupunkina. Tapahtumien perässä tänne tulevat matkailijat myös piristävät kaupunkimme elinkeinoelämää kuluttamalla rahaa esimerkiksi majoitukseen ja ravitsemukseen. Pyrkimykseni on edistää kunnallispolitiikassa myönteistä suhtautumista kaikkiin hyviin urheilutapahtumiin. Tampere Maraton viime elokuussa oli oman kesäni kohokohta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu