Ratapihankatu turvalliseksi ja sujuvaksi

Ratapihankadun merkitys osana keskustan liikenneverkkoa on suuri ja kasvaa tulevaisuudessa entisestään. Siksi on käsittämätöntä, että Morkun risteys on tällä hetkellä turvaton ja hidas.

 

Tavara-asema ja Morkun talo heikentävät rumuudessaan kaupunkimme viihtyisyyttä. Molemmat rakennukset on purettava hyödyttöminä. Tavara-aseman purkaminen mahdollistaa liikenteen sujuvoittamisen katua suoristamalla. Rakennuksen siirtäminen puolestaan olisi verorahojen haaskausta.

 

Morkun risteys on tällä hetkellä sekava. Kolmen stop-merkin risteys ei sovi keskustan ajoneuvoliikenteen pääkadulle. Paras keino saada risteys turvalliseksi ja sujuvaksi olisi kevyen liikenteen alikulun rakentaminen, jolloin kävelijät ja pyöräilijät pääsisivät turvallisesti Vellamonkadulle. Mikäli tämä ei onnistu, olisi liikennevalojen rakentaminenkin nykyistä parempi ratkaisu.

 

Rantaväylän tunneli on osoittautunut onnistuneeksi investoinniksi. Jotta tunnelista saadaan kaikki hyödyt irti, on liikenne tunneliin ja tunnelista tehtävä mahdollisimman sujuvaksi. Ratapihankadun turvallisuuden ja sujuvuuden parantamisesta hyötyvät kaikkien liikennemuotojen käyttäjät.

 

Tämä kirjoitus on julkaistu Aamulehdessä maanantaina 2. lokakuuta 2017.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu