Valtuustoaloite liikuntapaikkojen vapaasta käytöstä

VALTUUSTOALOITE                                                Petri Rajala (kok)

 

LIIKUNTAPAIKAT KAUPUNKILAISTEN VAPAASEEN KÄYTTÖÖN VARATTUJEN VUOROJEN ULKOPUOLELLA

 

Liikunta on eräs tärkeimmistä ihmisen terveyteen vaikuttavista seikoista. Terveys on erittäin tärkeää paitsi jokaiselle yksilölle, myös koko yhteiskunnalle. Tämän takia Tampereenkin tulee panostaa liikuntaan.

Tällä hetkellä liikuntamahdollisuudet ovat Tampereella tyydyttävät. On runsaasti ulkoilureittejä yleisessä käytössä, ja uimahallejakin kohtalainen määrä. Urheiluseuroilla on mahdollisuus järjestää toimintaa sisä- ja ulkokentillä. Vielä olisi kuitenkin parannettavaa.

Mielestäni ulkona sijaitsevilla urheilukentillä tulisi lähtökohtaisesti aina sallia kaupunkilaisten vapaamuotoinen ja spontaani pelaaminen varattujen vuorojen ulkopuolella. Tästä ei olisi haittaa kellekään — on kaikkien etu, että kaupunkimme kentät ovat mahdollisimman tehokkaassa käytössä. Valoisat kesäillat ja lämmin keli tarjoavat hyvän mahdollisuuden pelailla myöhään iltaan asti.

Tampereen maine menestyksekkäänä urheilukaupunkina ei säily ilman kovaa työtä. Onneksi kaupungin ja seurojen välinen yhteistyö toimii hyvin. Erinomaisena esimerkkinä kaupungin panostuksesta urheiluun käy Tesoman uusi palloiluhalli, joka tarjoaa loistavat puitteet sekä pelaajille että katsojille. On ollut ilo käydä seuraamassa siellä kasvattajaseurani Raholan Pyrkivän koripallo-otteluita. Myös Tammelan stadionhanke osoittaa, että kaupunki kykenee merkittäviin panostuksiin urheilun puolesta.

Kaupunkimme liikuntatilakapasiteetti tulee pitää riittävällä tasolla, jotta kaikille seuroille riittää vuoroja. Tilavuokrat on pidettävä mahdollisimman alhaisina, jotta liikuntaharrastusten kulut pysyvät kohtuullisina ja mahdollisimman moni tamperelainen pääsee harrastamaan.

Vaikka itse juoksenkin suurimman osan lenkeistäni asfaltoiduilla kaduilla (koska samalla alustalla juostaan suuri osa maratoneista), ymmärrän myös erillisten ulkoilureittien merkityksen. Kaupungin maankäytössä on pidettävä huoli siitä, että jokaisella kaupunkilaisella on ulkoiluun sopiva reitti kohtuullisen matkan päässä.

Yllä mainitun perusteella esitän, että Tampereen kaupungin ulkona sijaitsevilla urheilukentillä annetaan varattujen vuorojen ulkopuolella mahdollisuus kaupunkilaisten vapaamuotoiseen ja spontaaniin liikuntaan ja pelaamiseen.

Petri Rajala (kok)

 

Tämä valtuustoaloite on jätetty kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 24. huhtikuuta 2017.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu