Veronkorotukset heikentävät Tampereen vetovoimaisuutta

Kaupunkimme talous on vakavien haasteiden edessä, minkä johdosta valmistelussa on jo toinen säästöpaketti tälle vuodelle. Vaikeiden päätösten keskellä on tärkeää huolehtia siitä, että tasapainotustoimenpiteet eivät heikennä kaupunkimme vetovoimaa.

 

Pormestariohjelma asettaa työn ja yrittäjyyden edistämisen ykkösasioiksi. On erinomaista, että pormestarin pohjaesitys pitäytyy tässä linjassa pitämällä kunnallisveron nykytasolla. Kilpailukykyinen verotus on avainasemassa uusien veronmaksajien saamiseksi Tampereelle. On myös huomattava, että nykyinenkään verotuksen taso ei ole erityisen matala; vuonna 2009 veroprosentti oli 18,00 ja nykyään 19,75, joten lyhyen ajan sisällä verotusta on jo kiristetty merkittävästi.

 

Pohjaesitykseen sisältyvä kiinteistöveron korotus on asumisen hinnan näkökulmasta hankala seikka. Asuminen on jo nyt kallista Tampereella, ja veronkorotus pahentaa tilannetta entisestään. Mahdollisen veronkorotuksen aiheuttama vetovoimatappio olisi myrkkyä kaupunkimme kehitykselle. Kiinteistövero on erityisen epäoikeudenmukainen, koska se ei perustu verovelvollisen likviditeettiin. Viimeisimmästä kiinteistöveron korotuksesta ei ole vielä kulunut kauaa: vuoden 2017 talousarvion laadinnan yhteydessä kaikkia kiinteistöverokantoja korotettiin roimasti. Uusi korotus heti perään antaisi väärän viestin Tampereelle muuttoa harkitseville.

 

On epäoikeudenmukaista työntää käsi entistä syvemmälle kaupunkilaisten taskuun ja rahastaa entistä enemmän siitä, että ihmiset saavat asua omissa kodeissaan. Veronkorotukset heikentävät toimeentuloa ja ostovoimaa. Toivon, että kaikki valtuustoryhmät pysyvät pormestariohjelman mukaisella vastuullisella ja oikeudenmukaisella työn ja yrittämisen linjalla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu