Olkiluodon hukkaan heitetty energia lämmittäisi koko Helsingin

Maamme suurin ydinvoimala Olkiluoto 3 käynnistyi tänään. Sen tuotannosta kaksi kolmasosaa käytetään meren lämmittämiseen. Hukkaan menevä lämpö riittäisi hyvin koko Helsingin lämmittämiseen.

Tälläkin hetkellä, tavallisena kylmänä talvipäivänä, Helsingissä kuitenkin tuotetaan lämpöä polttamalla valtavia määriä kivihiiltä ja öljyä. Kuvassa savua puskee tänään taivaalle öljyä polttava Munkkisaaren lämpökeskus Etelä-Helsingissä.

Kuka vastaa siitä, että Helsinki polttaa miljoonia tonneja fossiilisia polttoaineita, sen sijaan että käytettäisiin jo tuotettua päästötöntä lämpöä joka menee nyt kokonaan hukkaan?

Olkiluoto 3:n luvista päättäneet poliitikot. Aluepolitiikka ja pressikuvissa paistattelu on ajanut perusasioiden opettelun ja alkeellisen järjen käytön ohi – seurauksena massiivinen ilmaston saastutus ja ympäristön tuhoaminen täysin turhaan.

Olen Avoimessa Puolueessa tuomassa päätöksentekoon kipeästi kaivattua perusasioiden ymmärtämistä ja järjen käyttöä. Äänestäjät päättävät, mikä on maamme linja jatkossa.

+2
PetrusPennanen
Avoin Puolue Helsinki

Ehdolla Helsingissä numerolla 722 💚
Olen ydinfysiikan tohtori. Tutkijanuran jälkeen perustin ohjelmistoyrityksen ja myin sen amerikkalaiselle asiakkaalleni. Politiikkaan osallistun Avoimen Puolueen puheenjohtajana ja Helsingin Avoimen valtuustoryhmän johtajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu