Etlan Kangasharju puhuu potaskaa loisivista suomalaisista

Etlan Kangasharju väittää, että matalasti koulutetut suomalaiset olisivat loisia verrattuna matalasti koulutettuihin maahanmuuttajiin.

  1. Ei ole huomioitu maahanmuuttajataustaisten heikon aseman periytyvyyttä, ei kielihaasteita, eikä rakenteellisesta syrjinnästä johtuvia motivaatiohaasteita.
  2. Yksittäiset tilastot eivät kerro koko kuvaa. Kenttä tietää totuuden oli kyse sitten poliisista, koronajäljittäjistä, kelasta, sossusta, työkkäristä tai terppareista. Harva on yhdeltäkään edellä mainituista tahoista kuullut, että maahanmuuttajataustaiset olisivat asiallisempia tai vähemmän resursseja vaativia asiakkaita, kuin muut. Kansanliike puhuu totta.
  3. Olisiko kuitenkin niin, että matalasti koulutettujen suomalaisten ahdinko johtuu merkittävältä osin ulkomaalaisiin ja eliitille menneistä rahoista ja resursseista? Olisiko matalasti koulutettujen suomalaisten asema vahvempi, jos mm. kehitysapu olisi ohjattu suomalaisten auttamiseen?

Samassa tekstissä, jossa leimataan huono-osaiset suomalaiset loisiksi, vaadittiin yllättäen palkkojen ja tukien leikkaamista. Olen nähnyt valtavasti rasistisia työnantajia ja eliitin edustajia. Me tavalliset ihmiset emme vaadi palkkojen ja tukien leikkaamista taka-ajatuksena palkata köyhiä ja maahanmuuttajia siivoamaan kotimme ja haravoimaan pihamme. Emme ole rasisteja, eikä ole meidän tavallisten ihmisten vika, jos valtaapitävät massikeisarit ovat piilorasisteja.

Pyydän jakamaan tätä tietoa, ettei vastaavaa yksittäisiin tilastoihin vedoten tarkoitushakuista uusliberalismipropagandaa päästettäisi vallitsevaksi mielipiteeksi.

 

https://www.etla.fi/ajankohtaista/kuka-surffaa-ja-miksi/

+2
Petteri Hinkka
Perussuomalaiset Tampere

Juristi / elinkeino-, työelämä- & työmarkkina-asiantuntija / yhteistyö- & kehittämiskuvioiden ammattilainen / konsultti / filantrooppi / PS:n varavaltuutettu. Auttamistyössä ansioitunut asiapoliitikko
Mp:t omia

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu