Perussuomalaisten ei kannata mennä hallitukseen, elleivät ole pääministeripuolue

  1. Petteri Orpo on televisiossa ilmoittanut sanelevansa hallitusohjelman hörötellen perään, että ”käydään ensin nyt ne vaalit”. Kokoomus sanelee hallituskumppania vahingoittavia ehtoja, kikkailee maksaville eturyhmilleen nannaa ja kieltäytyy rakenteellisista uudistuksista. PS halattaisiin kuoliaaksi.
  2. Seuraavalla hallituskaudella ei ole tehtävissä, kuin huonoja päätöksiä. Vaikka PS:n kansan toiveisiin perustuva leikkauslista osittain toteutuisi, niin PS ei saisi läpi haluamiaan hyviä asioita. Macchiavellimainen kokoomusjohto ei kohtele, eikä näe hallituskumppaneitaan liittolaisina.
  3. Keskusta ottaisi oppositiosta käsin 6 % menetetystä kannatuksestaan takaisin. PS:n pitää ottaa kepun paikka valtapuolueena. Jos PS jää oppositioon, niin keskusta saatettaisiin saada hävitettyä lopullisesti marginaalipuolueeksi. Tilaisuus pitää käyttää, koska keskustalla on paljon valtakausien aikana kepuloitua rahaa ja tukiorganisaatioita vaalityöhön. PS:lla ei yhtään.
  4. Sinipunan valtakaudella PS:n kannatus nousisi yli 25 prosenttiyksikköön ja siitä tulisi seuraava pääministeripuolue.

 

Jotta kokoomuslaiset eivät pääsisi sanelemaan hallitusohjelmaa seuraavan vaihtoehdon pitää olla pöydällä:

  1. Marin ”ottaa vastuun vaalitappiosta”, lähtee Brysseliin tai presidenttiehdokkaaksi ja päästää hieman keskemmällä olevan Antti Lindtmanin tilalle.
  2. Lindtman uudistaa SDP:n sisimmän piirin ”äijädemareista” koostuvaksi pystyäkseen yhteistyöhön PS:n kanssa.
  3. Demarien sisäisen vallan uusjaon myötä kaaoksessa ministerikiimaiset ja vihervasemmistolaisuuden äärimmäisyydet hylkäävät valioyksilöt pääsevät ministereiksi hyväksyen reilun ohjelman PS:n kanssa.
Petteri Hinkka
Perussuomalaiset Tampere
Ehdolla aluevaaleissa

Juristi / sote-hallinnon asiantuntija / elinkeino-, työelämä- & työmarkkina-asiantuntija / yhteistyö- & kehittämiskuvioiden ammattilainen / konsultti / filantrooppi / PS:n varavaltuutettu. Auttamistyössä ansioitunut asiapoliitikko
Mp:t omia

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu