Rikastutaanko Suomessa piilorasismilla?

Minuun oli eilen kaksi liki miljoonaa euroa vuodessa tienaavaa yrittäjää yhteydessä. Molemmat vaurastuneet välttämättömyyshyödykkeillä ts. tulonsiirroilla.

Yksi selvitteli alentavasti ulkomaalaistaustaisen ilmaistyövoimansa tilannetta. Toinen yritti viilata linssiin toimeksiannossaan saamastaan palvelusta piilotellakseen rasistista toimintaansa.

Törmään töissäni rasismiin monta kertaa viikossa vaikutusvaltaisten ei-perussuomalaisten henkilöiden taholta, joiden piiloteltu rasismi vahingoittaa koko yhteiskuntaamme. Menestyneiden ennakkoluuloisuus on puoluekannasta riippumatonta.

Mitä isot edellä sitä pienet perässä.

Välillä tuntuu siltä, että ihmiset, jotka salaa kohtelevat ulkomaalaistaustaisia eriarvoisesti, eivätkä halua vähemmistöjä naapureikseen, vaativat julkisuudessa kovaan ääneen lisää maahanmuuttajia. Tämä on Kokoomuksen politiikan yksi isoimmista ristiriidoista ja se ei ole älyllisesti rehellistä toimintaa. PS:n esittämät työperäisen maahanmuuton tulorajat edistävät integraatiota, koska integraation edistäminen vaatii maahanmuuttajien menestymisen mahdollistamista ja vastavuoroisuutta.

Uutisoitiin amerikkalaisesta huippuosaajasta, joka pettyi huippuosaajien houkutteluohjelmaan ja lähti lomailtuaan takaisin kotiin. Emme pärjää verotuksessa ja tulotasossa. Maabrändi ja tunnettavuus ovat heikohkot. Kieli on vaikea ja melko hyödytön kosmopoliitille. Emme ole sen turvallisempia, kuin kilpailijamaamme, eikä ilmastomme ei ole ihanteellinen.

Nimetkää viisaat kolme sellaista houkuttelevuussyytä huippuosaajalle tulla töihin Suomeen, jotka positiivisesti erottavat meidät koko muusta maailmasta.

Ylivoimaisin houkutteleva tekijä on sosiaaliturva ja sillä täällä ei rikastuta, eikä sillä houkutella huippuosaajia.

On maamme köyhä ja köyhäksi jäänee.

+2
Petteri Hinkka
Perussuomalaiset Tampere

Juristi / elinkeino-, työelämä- & työmarkkina-asiantuntija / yhteistyö- & kehittämiskuvioiden ammattilainen / konsultti / filantrooppi / PS:n varavaltuutettu. Auttamistyössä ansioitunut asiapoliitikko
Mp:t omia

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu