Kenraali Putinin puolella

Kenraalimajuri (res.) Aarno Vehviläinen (s.1944) aktivoitui kirjoittamaan näkemyksiään Suomen turvallisuuspolitiikasta ja erityisesti Nato-jäsenyydestä kolme kuukautta sitten. Ensimmäisen kuukauden aikana hän julkaisi kymmenen blogia ja pienen tauon jälkeen mielipidekirjoitukset Puheenvuorossa ovat saaneet jatkoa.

Vehviläisellä on selvä agenda – valtiojohtomme on tehnyt täydellisen hölmön tölväyksen viemällä Suomen kohti Naton jäsenyyttä kansalaismielipiteen johdattamana. Tämä on selkeä punainen lanka Vehviläisen kaikissa kirjoituksissa. Mutta ei siinä vielä kaikki, sillä kirjoituksissaan hän ymmärtää ja suorastaa ihailee ”nerokkaan” Putinin toimintaa.

En tunne Aarno Vehviläistä henkilökohtaisesti, enkä ole koskaan palvellut hänen alaisuudessaan. Hänen maaninen kirjottelunsa pakottaa minut pohtimaan, mitkä ovat hänen motiivinsa näille kirjoituksille. Onko 78-vuotiaasta kenraalista tullut vanhuuden höperö vai ovatko hänen Venäjä- ja Putin-sympatiansa aitoja?

Meillä Suomessa kenraalit eläköityessään jäävät loppuiäkseen reserviin (kenraalit reservissä). Lainsäätäjän tarkoitus on näin varmistaa riittävä päällystöreservi sodan ajalle. Kenraalit reservissä ovat oma erityinen ryhmänsä, jota kertausharjoitetaan vuosittain ja heille on määrätty poikkeusolojen tehtävät.

Suomessa on myös totuttu, että varsinkin ammattisotilaat ovat lojaaleja valtiojohdolle ja erityisesti ylipäällikölle. Tätä samaa kansalaisena edellytän reservin kenraaleilta. Sananvapaus ja oman mielipiteen ilmaisu kuuluu myös heille, mutta siinäkin on rajansa. Minusta Aarno Vehviläinen on ylittänyt tuon rajan maanisilla kirjoituksillaan.

PetteriLeino
Sitoutumaton Helsinki

Pienyrittäjä, joka ottaa kantaa vain omissa nimissään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu