Pahuutta saa vihata

Suomalainen media on viime päivien aikana kritisoinut rajulla kädellä Venäjän ja venäläisten demonisointia. Osansa ovat saaneet niin Jussi Halla-aho kuin Sofi Oksanen ja Martti J. Kari sekä sitä kautta kaikki suomalaiset, jotka omalla rahallaan ovat ostaneet ammuksia Ukrainan armeijalle. Minun näkökulmastani niin Helsingin Sanomien kuin muiden lehtien toimituksissa eletään epätodellisuudessa.

Venäjä ja sen kansa johtoaan myöten on yksin syyllinen raakalaismaiseen sotaan Ukrainassa. Venäjällä ei ole mitään perustetta sotaan. Millään syyllä ei voida puolustella Venäjän joukkojen siviileihin kohdistamia iskuja ja kansanmurhia eri paikkakunnilla. Venäjää jatkaa sen vuosisataista perinnettä kylvämällä kauhua, raiskaamalla, raatelemalla ja surmaamalla täysin viattomia, aseettomia ihmisiä.

Mitä muuta Venäjän toimet Ukrainassa ovat kuin suoranaista pahuutta – itsestään paholaisesta kumpuavaa sysimustaa pahaa?

Ihmettelen Suomessa virinnyttä keskustelua Venäjän demonisoinnista ja siihen suhtautumisesta. Jotenkin siitä henkii ajatus, ettemme saa ärsyttää Venäjää ja sen mielipuolista johtoa. Pahuus ei poistu hyssyttelemällä. Paha poistuu vain taistelemalla sitä vastaan. Minä arvostan jokaista suomalaista, jotka ovat omalla panoksellaan tukeneet ukrainalaisten taistelua ja selviytymistä.

Venäjälle ja sen kansalle on tehtävä selväksi, että he maksavat viimeistä ruplaa myöten Ukrainassa aiheuttamansa tuhot. Vain siten Venäjän pahuuden kierre katkaistaan.

Minusta on luonnollista, että pahuus ja raakalaismaiset teot synnyttävät vihaa. Siksi pahuutta saa ja pitää vihata. Vaarallisinta olisi kätkeä viha sisimpään ja padota sitä koskeva keskustelu.

PetteriLeino
Sitoutumaton Helsinki

Pienyrittäjä, joka ottaa kantaa vain omissa nimissään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu