Persut saivat mitä halusivat

Eduskunnan vuoden 2020 budjetin lähetekeskustelu meni persujen haluamalla tavalla. Kansanedustaja Jani Mäkelä oli upottanut persujen ryhmäpuheenvuoroon kardinaalivirheen (todennäköisesti tarkoituksella), väittämällä Suomen 1990-luvun alun lamaa eurokriisiksi. Tästä syttyi koko antipersuliike, nauraen ääneen ja pilkaten julkisesti persujen sivistyksellistä tasoa.

Persujen kaksi tavoitetta täyttyi. Nyt heistä puhutaan ja kirjoitetaan eli näkyvyys on taattu. Toiseksi he saivat poliittiset vastustajansa älähtämään, mikä on heidän omalle kannattajakunnalle enemmän kuin hunajaa. Persuja kannattaville ei ole väliä, että oliko 1990-luvun lama oikeasti euron syytä. Pääasia on, että kaksi vihattua asiaa – lama ja EU yhdistetään toisiinsa.

Kehä kolmosen ulkopuolella reaktiot toimivat toisin kuin persuja pilkkaava äänekäs joukko kuvitteli. Mitä enemmän ”punavihreä älymystö” ja etenkin toimittajat lyövät persuja, sitä suurempi on kannatus syvällä Suomessa. Välillä maltti on valttia ja ihan jokaiseen persujen asentamaan miinaan ei kannata kävellä, ei ainakaan suuren älämölön saattelemana.

PetteriLeino

Pienyrittäjä, joka ottaa kantaa vain omissa nimissään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu