Perunakellari ei pelasta persuja

Tiedämme nyt pääpiirteiltään, miten kansanedustaja Timo Vornasen (PS) torstain ja perjantain välinen yö eteni. Media on ansiokkaasti selvittänyt tapahtumien kulun, vaikka törttöillyt kansanedustaja ja hänen puolueensa on valinnut vaikenemisen linjan.

Vornasen tapauksessa kohu olisi siirtymässä taka-alalle, jos lauantaina Vornasen vapauduttua poliisin huostasta hän olisi toiminut alla olevan listan mukaisesti (vaikka lähettämällä tiedotteen, jos ei kehtaa näyttää naamaansa):

  • katunut syvästi ja aidosti tekojaan,
  • pyytänyt vilpittömästi anteeksi äänestäjiltä, eduskuntaryhmältä, puolueelta ja koko Suomen kansalta,
  • ilmoittanut, että hän kantaa vastuunsa seurauksista ja
  • ilmoittanut, että hän tulee ensisijassa pyytämään vapautusta kansanedustajan toimesta.

Tämän jälkeen puolueen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajat olisivat todenneet, että he tukevat Vornasta tämän vaikean päätöksen kanssa. Näin yksinkertaisella menettelyllä kohu olisi nyt siirtymässä taka-alalle.

Perussuomalaiset valitsivat toisen tien. Sen seurauksena Vornasen tapaus nousee yhä uudelleen ja uudelleen uutisten pääotsikoihin. Aina, kun Vornasen asia on esillä eduskuntaryhmän, puoluehallituksen ja jollain muulla agendalla, aina media nostaa Vornasen otsikoihin. Jokainen kerta Vornanen nakertaa perussuomalaisten uskottavuutta ja vaikeuttaa puolueen toimintaan.

Sitä saa mitä tilaa!

PetteriLeino
Sitoutumaton Helsinki

Pienyrittäjä, joka ottaa kantaa vain omissa nimissään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu