Putin pyyhkii pöytää

Muutama viikko sitten maailma heräsi karuun todellisuuteen – Putin aloitti joukkojen keskitykset Ukrainan rajalle. Johtavat poliitikot saattoivat nojata heille esitettyihin tiedustelutietoihin, journalistien ja nojatuolistrategiaa harrastavien piti tyytyä avoimista lähteistä saatavaan informaatioon. Twitter täyttyi kuvista ja videoista, jotka kertoivat Venäjän armeijan olevan liikekannalla. Jotain suurta oli tekeillä.

Ilmassa oli havaittavissa paniikin ja pakokauhun elkeitä. Iltalehden toimittaja Lauri Nurmi kirjoitti analyysissä 10.4.2021, että Suomen puolustusvoimat oli nostanut valmiutta. Eikä Lauri ollut ainoa toimittaja, joka näki ilmassa suuren uhkan tuntua.

Usein esitetty kysymys oli: ”Mitä Putin puuhaa?” Lisää painetta aiheutti, kun Kremlin julkisti tiedon ylimpien valtioelinten kutsumisesta koolle ja Putinin vuosittaisesta linjapuheesta.

Useampi valtion päämies otti kuuman linjan Kremliin ja esitti toiveensa rauhan säilymisestä. Hyvä niin, mutta samalla he toimivat Putinin toivomalla tavalla. Putin oli se, joka veteli naruja ja nauroi partaansa. House of Cards’n ystävänä jää väistämättä tunne, että sarjan käsikirjoittajat ovat erinomaisen hyvin kiteyttäneet presidentti Petroviin esikuvansa elkeitä.

Venäläiset osaavat harhauttamisen taidon ja jekun teon. Viime viikkojen pöytätapojen vastaisilla toimilla Putin jälleen osoitti, että hän tekee mitä lystää ja muut tanssivat hänen määräämässä tahdissa. Jälkeenpäin tulee väistämättä mieleen, ettei joukkojen keskityksestä kertovat kuvat ja videot päätyneet sattumalta Twitteriin. Info-operaationa kympin suoritus.

+6
PetteriLeino
Sininen tulevaisuus Helsinki

Pienyrittäjä, joka ottaa kantaa vain omissa nimissään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu