Suomi on vapaassa pudotuksessa

Kuntavaalien alla on tavattu sanoa, että vaalien alla saisi keskustella vain kuntia koskevista asioista. Kaikki muut aiheet ovat vain sivusta huutelua ja populismia.

Tässä unohtuu asia, josta olen aiemminkin sanonut: On vain yksi talous ja yhdet veronmaksajat. Normaali palkansaaja maksaa kuntaveroa, valtionveroa ja ehkä kirkollisveroakin. Valtionveroista valtio antaa kunnille vielä valtionosuuksia, joten tavallaan sekin on osittaista kuntaveroa. Suomen kaltaisessa maassa kuntien ja valtion talous on kietoutunut yhteen. Ero EU:seen on, että kunta A ei suoraan joudu vastuuseen kunnan B sotkuista, mutta EU:ssa yhteisvastuulla otetaan suomalaisten kontolle esimerkiksi Kreikan ja Italian sotkuja.

Kun Suomella on vähemmän omaa rahaa ja velkaa joudutaan ottamaan enemmän, on kyse samoista lanteista, joita jaetaan EU-jäsenmaksuina etelän EU-maiden pönkittämiseen ja kuntien valtionosuuksina Suomessa. Kun Suomi maksaa EU:lle ja antaa höynäyttää itseään Brysselin ”neuvotteluissa”, merkitsee se de facto sitä, että valtiolla on vähemmän rahaa kunnille ja valtion suoriin omiin menoihin. Tämä taas merkitsee sitä, että Suomi joutuu ottamaan velkaa, sillä rahaa ei tule seinästä.

On siis täysin perusteltua puhua kuntavaaleissa myös yleispoliittisista kysymyksistä. Jos niin ei tehtäisi, sehän vasta populismia olisi. Jos SDP voittaa kuntavaalit, kertovat valtamediat, että SDP:n agenda puhuttelee ja SDP ottaa sen valtakunnallisena luottamuslauseena. Jos PS voittaa tai pärjää hyvin, vaalit on voitettu vain populismilla ja tyhjillä puheilla. Koskaan ei ole hyvä.

Kuten otsikossa mainitsin, Suomi on vapaassa pudotuksessa. Tähän on montakin syytä. Suomi on eurovaluutan vanki, eli emme pysty vaikuttamaan kilpailukykyymme kuin palkkoja alentamalla. Emme voi vaikuttaa valuutan ulkoiseen arvoon. Tämä sopii mainiosti kilpailijamaalle Ruotsille, jonka kruunun valuuttakurssi joustaa talouden sykleissä.

Suomessa järjestelmä rankaisee ahkeruudesta. Suuryritys voi verosuunnitella ja turvapaikanhakija voi asua kotimaassaan nostaen tukia Suomesta, mutta tavallinen palkansaaja tai pienyrittäjä maksaa kiltisti. Yrittäjän kynnys palkata seuraava työntekijä on iso, koska palkkojen sivukustannukset ovat isot. Kustannukset ovat isoja, koska valtio tarvitsee rahaa. Se tarvitsee sitä yli miljardin kehitysapuun ja toisen mokoman maahanmuuttajien erilaisiin suoriin ja epäsuoriin tukiin. Lisäksi tietysti EU:lle pitää maksaa miljardeja.

Suomi on myös ulkopoliittisesti pudotuksessa. Suomi ei ole kehittänyt kahdenvälisiä suhteita erilaisiin suuriin toimijoihin maailmalla. Suomi laskee, että kunhan vain peesaillaan EU:ta ja vähän miellytetään EU-komissiota, asiat hoituvat.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että eliittimme halu keskittää valtaa ja rahaa Brysseliin on itse asiassa sylkemistä Suomen kansan päälle ja epäluottamuslause sille, että Suomi itse osaisi hoitaa asiansa?

+8
pia polviander
Perussuomalaiset Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Tervehdys,

haluaisin kertoa Sinulle sanasen pari itsestäni. Ensin tärkein. Olen kahdeksan lapsen äiti ja kolmen lapsen isoäiti. Olen elänyt suuren elämän, sillä jälkikasvuni on opettanut minulle enemmän kuin mikään.

Elämääni kuuluu elämää, eli suuria onnistumisia ja kitkeriä epäonnistumisia. Kaikesta olen ottanut opikseni.Elämää oppii elämällä, ei vain lukemalla. Ikää minulla on 53 vuotta.Minulla on sisua kuulemma pienen kylän verran. Lähipiiri ja perhe tuntevat minut empaattisena ja iloisena tehopakkauksena.Huumorintajua ja pilkettä silmäkulmassa riittää.

Asun Espoon Kivenlahdessa, kotoisin olen Tampereen Tesomalta. Espoosta on tullut minulle koti, jonne olen tullut jäädäkseni. Olen asunut Espoossa vuodesta 2017 olen sopeutunut Espooseen enemmän, kuin hyvin.
Espoo ja espoolaisten asiat ovat minulle tärkeitä. Yhdessä voimme saada Espoon takaisin.

Kuulun Espoon PS:n hallitukseen vuonna 2021.Olen ollut perusjäsen vuodesta 2013

Minua tutut ja vähän tuntemattomatkin kuvailevat näin:

"Pia tulee erilaisten ihmisten kanssa toimeen, on avoin ja sosiaalinen"
"Lisäksi Pialla on hyvä organisointikyky. "
Olenkin helposti lähestyttävä ja rehellinen sitkeä puurtaja. Olen tiedonjanoinen ja haluan oppia uutta.

Minulla on kokemusta perheyrityksessä toimimisesta, markkinoinnista, puhumisesta, kirjoittamisesta sekä sisällön tuottamisesta. Tällä hetkellä jatkan itseni kehittämistä opiskelemalla sosiaali- ja terveysalaa.
En ole politiikassa kuin yhdestä syystä: Kunnan asukkaiden hyvinvointi on tärkeää. Jotta hyvinvointia voidaan jakaa, täytyy priorisoida rahankäyttöä ja keskittyä olennaiseen. Maailmanparannuksen ja moraaliposeerauksen jätän muille. Vain vastuullisella, suomalaiset etusijalle asettavalla politiikalla voimme turvata hyvinvoinnin vauvasta vaariin.

Uskollisesti, rehellisesti ja vilpittömästi haluan näitä tavoitteita edistää.

Vielä olen toisinajattelija Espoosta, mutta äänestämällä minua ja perussuomalaisia voit tehdä järkilinjasta valtavirtaa.

Kiitos, että luit. Olen tavattavissa, tule juttelemaan. Otetaan Espoo ja Suomi takaisin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu