Helsingin kuntapolitiikan viikko 37/2019

Helsinki XR Center avattiin Yrittäjänpäivänä Metropolian Arabian kampuksella.

Kaupunginhallitus perkaa aloitepinoa. Kaupunginvaltuustossa pidetään syksyn ensimmäinen kyselytunti ja päätetään tontinluovutusperiaatteista Garden Helsinki -hanketta varten. Kaupunkiympäristölautakunnassa käsitellään mm. Meri-Rastilan länsiosan asemakaavan muutosta.

Maanantai 9.9.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Tiistai 10.9.

Kaupunkiympäristölautakunta

Sosiaali- ja terveyslautakunta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Keskiviikko 11.9.

Kaupunginvaltuusto

Torstai 12.9.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto

Liikenneliikelaitoksen (HKL) johtokunnan iltakoulu

Perjantai 13.9.

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto

 

Kaupunginhallituksen esityslistalla on yli 50 asiaa, lähinnä valtava määrä valtuutettujen aloitteita ja toivomusponsia. Aloitteet jäänevät tässä kokouksessa pöydälle. Aiheina on mm. aurauslumi, liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittaminen, kaupungin henkilöstön palvelussuhdeasunnot, vanhusasiat jne.

Kontulan keskusta-alue varataan kehityshankkeen toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten. Varausalueen tonteilla sijaitsevat muun muassa Kontulan ostoskeskus, terveysasema, kirjasto ja uimahalli. Alueen facelift olisikin paikallaan, joten peukkua tälle.

Kaupunginhallitus antaa oikeusministeriölle lausuntoja yleisen tietosuoja-asetuksen toimivuudesta ja julkisuuslain soveltamisalan laajentamista koskevasta selvityksestä.

Kaupunginvaltuuston kokous alkaa kyselytunnilla. Tunnin verran keskustellaan yhdestä tai kahdesta jonkun valtuutetun kysymyksestä, joka voi koskea mitä tahansa.

Etu-Töölön lukion perusparannus sekä päiväkoti Vaapukan ja Roihuvuoden ala-asteen uudisrakennus ovat ennättäneet myös valtuustokäsittelyyn.

Eniten keskustelua herättänee tontinluovutusperiaatteiden määrittäminen Garden Helsinki -hanketta varten. Toivottavasti hanke etenee.

Kaupunkiympäristölautakunnassa käsitellään Meri-Rastilan länsiosan asemakaavan muutosta. Kaavaratkaisu koskee Rastilan metroaseman ympäristöä, Meri-Rastilan liikekeskusta ja 1990-luvun alussa rakennetun kerrostaloalueen länsiosaa sekä asuinalueen sisäisiä puisto- ja katualueita. Kaavahanke on osa Meri-Rastilan kaupunkiuudistusta, jossa uutta rakentamista, puistojen ja katualueiden sekä julkisten palvelujen ja palvelutilojen kehittämistä on suunniteltu laaja-alaisesti ja asukkaita monipuolisesti osallistaen. Asukasmäärän lisäys on noin 2 400.

Hotelli Katajanokan laajennus edellyttää asemakaavan muutosta. Leppäsuonkatu 7:ään on tulossa HOAS:n uusia opiskelija-asuntoja noin 40 hengelle, mikä edellyttää myös kaavamuutosta.

 

Erinomaista uutta viikkoa!

 

 

pia1

Pia on Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen alan apulaispormestari, kaupunginhallituksen jäsen ja kaupunginvaltuutettu (kok.). Aikaisemmilla kausilla hän on toiminut opetuslautakunnan ja kiinteistölautakunnan puheenjohtajana sekä Helsingin Satama Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Pia on tällä hetkellä kokopäiväinen poliitikko, mutta aiemmin hän on toiminut mm. johtajana Helsingin seudun kauppakamarissa, Helsingin Yrittäjät ry:n toimitusjohtajana ja 16 vuotta yrittäjänä juridiikkaan ja erityisesti eurooppaoikeuteen erikoistuneessa käännöstoimistossaan. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti. Ks. lisää <a href="http://www.piapakarinen.net" title="www.piapakarinen.net">www.piapakarinen.net</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu