Helsingin kuntapolitiikan viikko 10/2023

Kaupunginhallitus antaa lausunnon Hernesaaren lumenvastaanottopaikan ympäristölupahakemuksesta. Kaupunkiympäristölautakunta päättää kiinnostavien kiinteistöjen myynnistä, Senaatintorin bussiliikenteen pysäköintijärjestelyistä ja Viikin-rannan-Lahdenväylän osayleiskaavan suunnitteluperiaatteista. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto vahvistaa esiopetuksen toimipaikat.

 

Maanantai 6.3.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Tiistai 7.3.

Kaupunkiympäristölautakunta

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto

Torstai 9.3.

Liikenneliikelaitoksen johtokunta

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten asioiden jaosto

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaosto

 

Kaupunginhallitus antaa AVIlle lausunnon Hernesaaren lumenvastaanottopaikan ympäristölupahakemuksesta. Lumen kaataminen mereen on puhuttanut jo vuosikaudet ja tuntuu järjettömältä. Lausuntoesityksessä todetaan kuitenkin, että lumen vastaanotto Hernesaaressa on vielä toistaiseksi erittäin tärkeää kantakaupungin lumihuollolle. Hernesaaren lumenvastaanottopaikan sijainti on kunnossapidon kannalta kriittinen erityisesti eteläiselle Helsingille. Toiminta on lausunnon mukaan välttämätöntä Helsingin kantakaupungin talviaikaisen liikenteen turvallisuuden ja toimivuuden kannalta.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyy eräiden kiinteistöjen myyntisuunnitelman. Mielenkiintoisia kiinteistöjä myyntilistalla ovat esim. Ravintola Kaivohuone, Klippan, Villa Solvik, Rastilan kartano ja Kulosaaren kartano. Seurasaaressa ollaan puolestaan varaamassa aluetta saunahankkeelle.

Senaatintorin matkailubussiliikenteelle suunnitellaan uusia pysäköintijärjestelyjä kesäajaksi. Asia jäi viimeksi pöydälle. Senaatintorin uusissa matkailubussiliikenteen pysäköintijärjestelyissä matkailubussien pysähtyminen ja pysäköinti kielletään Senaatintorin ympäriltä. Uusilla pysäköintijärjestelyillä ei ole vaikutusta henkilöautojen pysäköintiin. Suunnitelman mukaisessa tilanteessa Senaatintorin vaikutusalueella on yhteensä noin 28 matkailuliikenteen pysäköintipaikkaa ja 2 paikkaa kiertoajelubusseille. Tämä on 4 paikkaa vähemmän kuin nykytilanteessa.

Viikinrannan-Lahdenväylän osayleiskaavan suunnitteluperiaatteet ovat myös esityslistalla. Maankäytön periaatteena on osaltaan mahdollistaa kaupungin kasvu toteuttamalla tiivistä ja toiminnoiltaan sekoittunutta kaupunkirakennetta, joka yhdistää Arabianrannan Viikkiin. Alueen houkuttelevuuden perustana ovat keskustan läheisyys, hyvät liikenneyhteydet ja kantakaupunkimainen palvelurakenne yhdistyneenä luontoalueiden läheisyyteen ja saavutettavuuteen. Alueelle suunnitellaan urbaaneja asumisratkaisuja, jotka liittyvät Vanhankaupunginlahden laajaan ja avoimeen maisematilaan.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto vahvistaa esiopetuksen toimipaikat oppilaaksiottoalueittain ja vähimmäisryhmäkoot ensi lukuvuodeksi.

Erinomaista uutta viikkoa!

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu