Helsingin kuntapolitiikan viikko 10/2024

Kaupunginhallituksen esityslistalla ovat Helsingin ympäristönsuojelun tavoitteet 2040. Kaupunkiympäristölautakunnassa käsitellään keskusta-alueen elinvoimaisuuden parantamista sekä Viikinrannan-Lahdenväylän osayleiskaavaluonnosta. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää esiopetuksen toimipaikoista.

Maanantai 4.3.

Kaupunginhallitus

Liikenneliikelaitoksen johtokunta

Tiistai 5.3.

Kaupunkiympäristölautakunta

Tarkastuslautakunta

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto

Keskiviikko 6.3.

Keskusvaalilautakunta

Torstai 7.3.

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaosto

 

Kaupunginhallitus käsittelee Helsingin ympäristönsuojelun tavoitteita 2040. Keskipitkän aikavälin tavoitteet tähtäävät pääsääntöisesti vuoteen 2030 ja ne on asetettu seuraavilla osa-alueilla: ilmastonmuutoksen hillintä ja sopeutuminen ilmastonmuutokseen, ilmansuojelu, meluntorjunta, vesiensuojelu, luonnon monimuotoisuuden suojelu, maaperän suojelu ja pilaantuneen maaperän kunnostaminen, kierto- ja jakamistalouden edistäminen, vastuullisten hankintojen edistäminen, ympäristötietoisuuden ja vastuullisuuden edistäminen sekä ympäristöjohtaminen.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee jo useaan kertaan pöydälle jäänyttä lausuntoaan Kokoomuksen valtuustoryhmän ryhmäaloitteesta koskien keskusta-alueen elinvoimaisuuden parantamista. Virkamiesten vastauksessa ei vastattu esitettyihin kysymyksiin, joten katsotaan, saadaanko tähän hieman parempia vastauksia.

Viikinrannan-Lahdenväylän osayleiskaavaluonnos on myös esillä. Viikinranta suunnitellaan kantakaupunkimaiseksi, moni-ilmeiseksi kaupunginosaksi, joka yhdistää Arabianrannan Viikkiin. Se tarjoaa houkuttelevaa asumista Viikin luonnonsuojelualueen vierellä sekä mahdollistaa työpaikkamäärän kasvun uudistuvalla alueella. Viikin–Malmin pikaraitiotie palvelee sen varrelle syntyvän uuden asutuksen ja työpaikkojen tarpeita.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston esityslistalla on muun muassa esiopetuksen toimipaikat oppilaaksiottoalueittain ja vähimmäisryhmäkoko toimintavuodelle 2024-2025. Esityslistalla on myös yhdistettävän Suutarilan ala-asteen koulun ja Suutarinkylän peruskoulun uusi nimi (yllätys: Suutarilan peruskoulu) 1.8.2025 alkaen sekä koulun toimipaikka.
 

Erinomaista alkavaa maaliskuuta!

pia1
Kokoomus Helsinki

Pia on Helsingin kaupunginvaltuutettu (kok.), kaupunginhallituksen varajäsen, elinkeino- ja konsernijaostojen jäsen sekä Vantaan Energia Oy:n ja Helsingin Kaupunkitilat Oy:n hallitusten varapuheenjohtaja. Päivätyössä Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtajana. Koulutus: oikeustieteen kandidaatti, kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Kahden nuoren aikuisen äiti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu